Skip to content
Etusivu Hakevalle Näin haet asuntoa Hoasilta

Näin haet asuntoa Hoasilta

Asuntoa voit hakea heti kun opiskelupaikkasi on varmistunut. Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta jättöpäivästä. Otamme sinuun yhteyttä, jos hakemuksesi käsittelyä varten tarvitaan liitteitä, esimerkiksi opintotodistuksia.

Asunnon hakeminen etenee näin

Hae asuntoa opiskelupaikan varmistuttua

1. Hae Hoasilta opiskelija-asuntoa kun opiskelupaikkasi on varmistunut

Voit hakea Hoasin asuntoa, mikäli opiskelusi on päätoimista, tutkintoon johtavaa, opintotukeen oikeuttavaa ja pääkaupunkiseudulla tapahtuvaa.

Lue lisää vuokrausperusteista: Kuka voi hakea asuntoa?

Lue lisää hakemuksen jättämisestä: Milloin voin hakea asuntoa?

Tee asuntohakemus

2. Tee asuntohakemus

Asuntohakemuksen tekemiseen menee noin kahdeksan minuuttia, mutta se kannattaa tehdä huolella. Hakemuksella kysytään muun muassa opiskelupaikastasi, tuloistasi ja varallisuudestasi.

Voit hakea asuntoa yksin tai yhdessä kumppanin tai kaverin kanssa. Sinulla voi kuitenkin olla voimassa vain yksi hakemus kerrallaan.

Mitä useamman asuinalueen ja huoneistotyypin hakemuksellesi valitset, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada asunto. Myös merkitsemäsi maksimivuokra vaikuttaa siihen, millaisia asuntoja voimme sinulle tarjota.

Hakemus on voimassa 3 kuukautta

3. Pidä hakemuksesi ajan tasalla

Hakemuksesi on voimassa kolme kuukautta. Päivitä hakemustasi ainakin kolmen kuukauden välein, jotta se ei vanhene ja poistu rekisteristämme. Päivityksen yhteydessä voit myös miettiä, voisiko hakemukselle lisätä alueita tai huoneistotyyppejä.

Hoas etsii sinulle asuntoa

4. Hoas etsii ja tarjoaa sinulle sopivaa asuntoa

Odotusaika vaihtelee parista viikosta reiluun vuoteen ja se riippuu esittämistäsi asuntotoiveista. Soluasuntoja vapautuu vuokrattavaksi huomattavasti nopeammin kuin esimerkiksi yksiöitä. Alueet Helsingin keskustan lähellä ovat myös hyvin suosittuja, jolloin odotusaika on muita alueita pidempi. 

Valitettavasti kaikille asuntoja ei joka tapauksessa riitä. 

Tarjous tulee sähköpostiin

5. Saat asuntotarjouksen sähköpostilla

Käy asuntotarjous läpi ja hyväksy se.  Vahvista vuokrasopimuksesi allekirjoittamalla se sähköisessä palvelussa. Toimita pyydetyt asiakirjat määräaikaan mennessä. Maksa vakuusmaksu.

Hae avaiimet uuteen kotiisi

6. Tervetuloa Hoas-kotiin!

Muuttoa kannattaa alkaa suunnittelemaan hyvissä ajoin. Kuka kantaa tavarat? Mistä saan avaimet? Miten saan nimeni oveen? 

Toivomme että viihdyt uudessa kodissasi.