Hyppää sisältöön
Etusivu Hakevalle Näin haet asuntoa Hoasilta

Näin haet asuntoa Hoasilta

Asuntoa voit hakea heti kun opiskelupaikkasi on varmistunut. Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta jättöpäivästä. Otamme sinuun yhteyttä, jos hakemuksesi käsittelyä varten tarvitaan liitteitä, esimerkiksi opintotodistuksia.

Asunnon hakeminen etenee näin

1. Hae Hoasilta opiskelija-asuntoa kun opiskelupaikkasi on varmistunut

Voit hakea Hoasin asuntoa, mikäli opiskelusi on päätoimista, tutkintoon johtavaa, opintotukeen oikeuttavaa ja pääkaupunkiseudulla tapahtuvaa.

Lue lisää vuokrausperusteista: Kuka voi hakea asuntoa?

Lue lisää hakemuksen jättämisestä: Milloin voin hakea asuntoa?

2. Tee asuntohakemus

Asuntohakemuksen tekemiseen menee noin kahdeksan minuuttia, mutta se kannattaa tehdä huolella. Hakemuksella kysytään muun muassa opiskelupaikastasi, tuloistasi ja varallisuudestasi.

Voit hakea asuntoa yksin tai yhdessä kumppanin tai kaverin kanssa. Sinulla voi kuitenkin olla voimassa vain yksi hakemus kerrallaan.

Mitä useamman asuinalueen ja huoneistotyypin hakemuksellesi valitset, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada asunto. Myös merkitsemäsi maksimivuokra vaikuttaa siihen, millaisia asuntoja voimme sinulle tarjota.

3. Pidä hakemuksesi ajan tasalla

Hakemuksesi on voimassa kolme kuukautta. Jos haet asuntoa aktiivisesti, suosittelemme jatkamaan hakemuksen voimassaoloa aiemmin, esimerkiksi kerran kuukaudessa. Päivityksen yhteydessä voit myös miettiä, voisiko hakemukselle lisätä alueita tai huoneistotyyppejä.

4. Hoas etsii ja tarjoaa sinulle sopivaa asuntoa

Odotusaika vaihtelee parista viikosta reiluun vuoteen ja se riippuu esittämistäsi asuntotoiveista. Soluasuntoja vapautuu vuokrattavaksi huomattavasti nopeammin kuin esimerkiksi yksiöitä. Alueet Helsingin keskustan lähellä ovat myös hyvin suosittuja, jolloin odotusaika on muita alueita pidempi. 

Valitettavasti kaikille asuntoja ei joka tapauksessa riitä. 

5. Saat asuntotarjouksen sähköpostilla

Käy asuntotarjous läpi ja hyväksy se.  Vahvista vuokrasopimuksesi allekirjoittamalla se sähköisessä palvelussa. Toimita pyydetyt asiakirjat määräaikaan mennessä. Maksa vakuusmaksu, jos sitä vaaditaan.

6. Tervetuloa Hoas-kotiin!

Muuttoa kannattaa alkaa suunnittelemaan hyvissä ajoin. Kuka kantaa tavarat? Mistä saan avaimet? Miten saan nimeni oveen? 

Toivomme että viihdyt uudessa kodissasi. 


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.