Hyppää sisältöön
Etusivu Uutiset Viisi vinkkiä asunnonhakuun

Viisi vinkkiä asunnonhakuun

Miten voit lisätä omia mahdollisuuksiasi saada asunto? Entä miten Hoas-asunnon voisi saada nopeammin? Tästä jutusta löydät viisi vinkkiämme, joilla saat asunnonhakuusi lisää potkua!

Omia toiveita kannattaa pohtia jo hakemusta täyttäessä.

1. Hae asuntoa heti kun saat opiskelupaikan

Kilahtiko postilaatikkoon hyväksymiskirje? Onnittelut, sinulla on jännittävä elämänvaihe edessä! Jos opiskelupaikkasi on pääkaupunkiseudulla (ja täytät muutkin asukasvalinnan kriteerimme), voit hakea asuntoa Hoasilta. Lukukausien alussa asunnon saavat ensisijaisesti pääkaupunkiseudulle opintojaan aloittamaan muuttavat opiskelijat. Lähetä asuntohakemus mahdollisimman pian, sillä tarjoamme asuntoja muiden vuokrausperusteiden ohella asuntoa pisimpään odottaneille.

2. Nopeasti omaan kotiin? Valitse solu.

Soluasunto on todellinen opiskelijan valinta. Jo valmiiksi edulliseen vuokraan sisältyy sähkö ja vesi, minkä lisäksi soluasunnon voi saada hyvinkin nopeasti – ainakin nopeammin, kuin minkään muun tyyppisen Hoas-asunnon. Soluasunto on siis hyvä valinta erityisesti silloin, kun asunnolla alkaa olla jo kiire. Ja jos myöhemmin toteat, ettei kämppiselämä olekaan sinua varten, voit hakea toiseen Hoas-asuntoon.

3. Hae asuntoa useilta alueilta

Hoas-asuntoja löytyy yhteensä 43 eri alueelta pääkaupunkiseudulla. Alueemme sijaitsevat lähellä oppilaitoksia tai hyvien kulkuyhteyksien varrella. Apua sopivan alueen pohdintaan saa aluetestistä.

Kätevä työkalu sopivien alueiden löytämiseen on myös Hoas Maps, josta näet kohteidemme sijainnit, läheiset oppilaitokset ja kulkuyhteydet.

Aluetoiveillasi on vaikutusta siihen, kuinka nopeasti voit saada asunnon. Mitä useamman alueen valitset hakemukselle, sitä isommasta valikoimasta voimme tarjota asuntoa sinulle!

4. Pohdi sopiva maksimivuokra

Tarjoamme sinulle sellaista asuntoa, jonka vuokra ei ylitä hakemuksellesi merkittyä maksimivuokraa. Maksimivuokraa ei kuitenkaan kannata heittää hatusta, jos haluat parhaimmat mahdollisuudet asunnon nappaamiseen.

Yksittäisen asunnon vuokra riippuu monesta tekijästä: sijainnista, asuntotyypistä, asunnon koosta, kiinteistön iästä, kunnosta ja jopa asunnon kerroksesta. Esimerkiksi yksiömme suosituilla alueilla voivat maksaa yli 900 euroa, kun taas muualta yksiön voi saada alle 500 eurolla. 300 euroa puolestaan riittää hyvin huoneeseen solusta.

Kannattaa siis tutustua kiinnostavien alueiden hintatasoon sekä asuntotyypin vuokraan ja pohtia niiden perusteella paras maksimivuokra hakemukselle, niin asunnon saaminen ei jää kiinni pikkurahasta.

5. Päivitä hakemus kerran kuukaudessa

Hakemus kannattaa päivittää vähintään kerran kuukaudessa, kun haet asuntoa aktiivisesti. Hakemus on voimassa kolme kuukautta kerrallaan, mutta tiheä päivitysväli kertoo meille, että asunnon tarpeesi on edelleen ajankohtainen. Muista myös käydä poistamassa hakemus, jos löydät asunnon muualta.

Muokkaa hakemustasi myös, jos omassa tilanteessasi tapahtuu muutoksia. Hakemuksen muokkaaminen ei vaikuta siihen, kuinka kauan olet odottanut Hoas-asuntoa.

Erityisesti yhteystiedot on tärkeää pitää ajan tasalla, jotta tieto asuntotarjouksesta saavuttaa sinut. Päivitä hakemusta myös, jos opiskelupaikkasi vaihtuu tai toivomasi muuttopäivä muuttuu. Voit samalla lisätä hakemuksellesi erilaisia asuntotyyppejä, alueita tai korottaa antamaasi maksimivuokraa kun päivität hakemusta – mitä isommasta valikoimasta voimme tarjota sinulle asuntoa, sitä todennäköisemmin saat asunnon!

Asunnon saaminen nopeutuu, kun alue- ja asuntotoiveita on useita ja maksimivuokraa on mietitty.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.