Hyppää sisältöön
Etusivu Hoas Vastuullisuus

Vastuullisuus Hoasilla

Kestävä hyvinvointi, kohtuuhintaiset asunnot, luonnon tilaa ja ihmisten hyvinvointia parantava yhteiskunta, kehittävät kumppanuudet ja yhteistyöverkostot sekä vastuullisuustyön näkyväksi tekeminen – esimerkiksi nämä tavoitteet sisältyvät vastuullisuuteen Hoasilla. Vastuullisuustavoitteemme on määritelty vastuullisuusstrategiassa, joka ohjaa toimintaamme aina vuoteen 2030 asti.

Vastuullisuusstrategia 2023-2030

Strategiset päämäärät ja painopisteet jakavat vastuullisuusstrategiamme osa-alueisiin, joiden yhteisenä päämääränä on mukavin ja helpoin opiskeluajan asuminen vastuullisesti sekä älykäs ja järkevä edelläkävijyys.

Kestävä hyvinvointi

Varmistamme Hoasin kestävän hyvinvoinnin ja kyvyn tarjota kohtuuhintaisia asuntoja opiskelijoille vielä sadankin vuoden jälkeen.

Haluamme, että Hoas voi säätiönä hyvin ja että tänään rakennettavat talot ovat opiskelijoiden käytössä vielä 100 vuoden päästä. Tämä edellyttää kestävän talouden ylläpitoa, ennakoivaa reagointia lakien ja säädösten muuttumiseen, ymmärrystä asukkaiden kehittyvistä odotuksista, oikeanlaisia investointeja hyville sijainneille sekä kiinteistöjen laadun ja kustannustehokkaan pitkäikäisyyden varmistamista.

Tutkitusti merkittäviä tekoja

Tuemme luonnon tilaa ja ihmisten hyvinvointia parantavaa kestävää yhteiskuntaa.

Rakennuskantamme on toimintamme merkittävin kasvihuonepäästöjen lähde. Uudet kohteet rakennetaan vähähiilisen rakennusohjeemme mukaisesti ja niiden ilmastovaikutukset huomioidaan koko elinkaaren ajalta aina suunnittelusta rakentamiseen, käyttöön, ylläpitoon ja purkamiseen. Olemassa olevaa rakennuskantaa huolletaan ja korjataan oikea-aikaisesti mikä pidentää rakennusten elinkaarta. Energiatehokkuutta parannetaan hallitusti oman energiajohtamisen suunnitelman mukaisesti ja energia hankitaan uusiutuvilla energialähteillä tuotettuna.

Keskitymme kaikessa vastuullisuustyössä asioihin, joissa meillä on tutkitusti merkittävin vaikutusmahdollisuus. Oppiaksemme valintojemme todellisista vaikutuksista, kehitämme tiedonkeruuta ja menetelmiä eri toimenpiteiden vaikuttavuuden todentamiseksi.

Yhteiskuntavastuu ja kumppanit

Tavoittelemme vaikuttavuutta läpi koko arvoketjun.

Osa yhteiskuntavastuutamme on tukea nuoria vastuullisen arjen hallinnassa. Koti Hoasilla on monelle nuorelle ensimmäinen oma koti, jossa opetellaan itsenäistä arkea. Panostamme kattaviin asukaspalveluihin ja siihen, että pystymme neuvomaan ja tukemaan asukkaitamme asumiseen liittyvissä kysymyksissä. Helpottamalla ja tukemalla asumisen arkea, pyrimme myös vaikuttamaan vastuullisten asumisen tapojen syntymiseen. Näin kasvatamme vaikuttavuuskädenjälkeämme.

Vastuullisuustavoitteidemme saavuttamiseksi tarvitsemme kumppaneita, jotka sitoutuvat vastuullisuustavoitteisiimme ja kehittävät omaa toimintaansa niitä tukevaksi. Sen lisäksi he tarjoavat meille vastuullisuusstrategiaamme tukevia, konkreettisia ja vaikuttavia keinoja toimintamme kehittämiseen. Parhaassa tapauksessa kehitymme ja kehitämme toimintaamme yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Muutoksen edistäminen koko toimialalla

Muokkaamme toimintaympäristöämme sen sijaan, että vain sopeutuisimme sen muutoksiin.

Vihreän siirtymän, digitalisaation ja palvelukehityksen muutos toimialallamme on vasta alussa. Tekemällä vastuullisuustyöstämme konkreettista ja näkyvää, edistämme omalta osaltamme systeemistä muutosta, jolla luodaan edellytyksiä tulevaisuuden hyvinvoinnille ja kestävälle kehitykselle.

Kehitämme toimintaamme älykkäästi ja järkevästi, kuitenkin tulevaisuuden heikkoja signaaleja jatkuvasti tunnustellen. Yhdessä oppiminen alan yhteistyöverkostoissa vie vastuullisen liiketoiminnan kehittämistä ja vihreää siirtymään vaikuttavammin eteenpäin. Reilun ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen edellyttää henkilökunnan osaamisen ja muutoskyvyn tukemista sekä ratkaisukeskeisen ja yhteistoimintaan innostavan kulttuurin luomista.

Vastuullisuusraportti 2023

Vastuullisuusraportti 2021


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.