Hyppää sisältöön
Etusivu Hakevalle Milloin voin hakea asuntoa

Milloin voin hakea asuntoa?

Voit hakea asuntoa heti, kun opiskelupaikkasi on varmistunut. Pyrimme tarjoamaan asuntoa pisimpään odottaneille, joten asuntohakemuksen kanssa kannattaa olla mahdollisimman aikaisin liikenteessä. Ensisijaiset perusteemme asuntojen tarjoamiseen ovat kuitenkin asunnottomuus ja vähävaraisuus, joten pisimpään odottanut ei aina automaattisesti ole etusijalla.

Milloin voin ottaa asunnon vastaan?

Voit ottaa asunnon vastaan, kun koulu on alkanut ja olet ilmoittautunut läsnäolevaksi.

Kesäkuukaudet ovat poikkeus. Jos aloitat opiskelut syksyllä, voit vastaanottaa asunnon jo kesäkuusta alkaen.

Kuinka monta hakemusta minulla voi olla yhtä aikaa?

Sinulla voi olla kerrallaan yksi hakemus voimassa. Samalla hakemuksella voit hakea kaikkia asuntotyyppejä.

Koska sinulla voi olla kerrallaan vain yksi hakemus voimassa, voit hakea asuntoa joko yksin tai yhdessä kanssahakijan kanssa, mutta et molempia yhtä aikaa. Jos hakemisen aikana elämäntilanteesi muuttuu, ja haluat hakea asuntoa sittenkin yksin tai yhdessä jonkun toisen kanssa, poista vanha hakemus ja tee uusi asuntohakemus.

Mitä tapahtuu, kun olen jättänyt hakemuksen?

Saat sähköpostiisi vahvistuksen siitä, että olemme vastaanottaneet hakemuksesi. Hakemuksen jättäminen ei vielä takaa asuntoa, mutta asunnon hakusi on nyt voimassa. Emme valitettavasti voi arvioida, milloin saat asuntotarjouksen. Voit kuitenkin tutustua siihen, millä perusteilla tarjoamme asuntoa ja ketkä ovat etusijalla asunnonsaajien joukossa.

Valitsemalla hakemuksellesi mahdollisimman laajat hakuehdot tulevan kotisi suhteen, ovat useammat vapautuvat asunnot sopivia hakukriteereihisi ja asunnon saaminen saattaa nopeutua. Kaikista helpoiten saatavilla on useimmiten soluasuntoja, joten akuutissa asunnontarpeessa kannattaa lisätä ainakin se hakemukselle. Voit jättää uuden asuntohakemuksen ja jatkaa toisen tyyppisen asunnon hakua Hoasilla asuessasikin.

Kaikilta hakijoilta sekä alaikäisten hakijoiden huoltajilta tarkistetaan luottotiedot automaattisesti, kun asuntoa tarjotaan. Kun haet asuntoa Hoasilta, annat samalla Hoasille suostumuksen tarkistaa omat luottotietosi sekä mahdollisen huoltajasi luottotiedot.

Hakemuksen voimassaolo

Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta jättöpäivästä. Päivitä hakemus vähintään kolmen kuukauden välein, jotta se ei poistu järjestelmästämme. Jos haet asuntoa aktiivisesti, suosittelemme päivittämään hakemuksen kerran kuussa.

Voit myös muokata asuntohakemuksesi tietoja tai hakemiasi kohteita päivittämällä asuntohakemustasi.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.