Skip to content
Etusivu Asuvalle
 
Etusivu Asuvalle

Asuvalle

Hoas-asukkaana saat käyttöösi opiskelijan arkeen räätälöidyt lisäpalvelut. Monissa kiinteistöissä on aktiivinen asukastoimikunta, joka järjestää yhteisiä tapahtumia ja tekemistä talon asukkaille.

Palvelut

Opiskelijatalossa on luonnollisesti tarjolla opiskelijan elämää helpottavia palveluita. Netti kuuluu kaikille, saunan ja pesukoneen voi varata käyttöönsä maksutta. Monissa taloissa on myös yhteistiloja, jonne voi vetäytyä jumppaamaan, opiskelemaan tai vaikka kokkaamaan kavereiden kanssa.

Vikailmoitus

Tee asuntoa, kiinteistöä ja piha-alueita koskevat vikailmoitukset vikailmoituslomakkeella.

Kiireisissä asioissa (putkivuodot, rikkoutuneet ikkunat) soita Hoasin huoltopalveluun. Jos huoltopalvelu on kiinni, soita 24 h palvelunumeroon 020 491 2720 (Securitas).

Avaimet

Sinulle luovutetuilla avaimella/avaimilla pääset myös asukkaille tarkoitettuihin yleisiin tiloihin, kuten varastoon ja pesulaan. Harrastetilojen sekä kerhohuoneen avaimia ylläpitävät asukastoimikunnat.

Kodin kunnossapito

Vuokralaisena velvollisuutesi on huolehtia asunnon kunnon ylläpitämisestä: siivoamisesta, lattiakaivon ja hajulukon puhdistuksesta, lamppujen ja sulakkeiden vaihdoista, vikojen korjauttamisesta, tuholaisten torjunnasta. 

Kodissasi on myös useita laitteita ja varusteita. Vaikka jotkut niistä ovat asunnossa Hoasin puolesta, kuuluu osa ylläpidosta sinun vastuullesi.   

Kiinteistön kunnossapito

Viihtyisä asuinympäristö koostuu monesta asiasta, kuten siististä yleisilmeestä, mukavista naapureista ja hyvin ylläpidetystä kiinteistöstä.

Piha-alueiden siistinä pito ja jäteastioiden tyhjennys ovat vuokranantajan vastuulla. Piha-alueelle ei kuitenkaan saa jättää roskia lojumaan tai jätekatokseen hylätä sohvia.

Kaikissa asunnoissa täytyy lain mukaan olla palovaroitin. Joissain Hoasin asunnoista on Hoasin keskitetty palovaroitinjärjestelmä, jonka ylläpidosta vastaa Hoas. Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Asukastoiminta

Asukastoiminta on asukkaiden yhteistoimintaa; retkiä, talkoita, juhlia ja yhteiskäytössä olevia harrastusvälineitä. Jokainen asukastoimikunta on jäseniensä näköinen ja toiminta muotoutuu sen mukaan, mitä asukkaat toivovat ja järjestävät.

Tee asuntohakemus