Hyppää sisältöön
Etusivu Asuvalle
Etusivu Asuvalle

Asuvalle

Hoas-asukkaana saat käyttöösi opiskelijan arkeen räätälöidyt lisäpalvelut. Monissa kiinteistöissä on aktiivinen asukastoimikunta, joka järjestää yhteisiä tapahtumia ja tekemistä talon asukkaille.

Vikailmoitukset, maksutilanne ja asiointi MyHoasissa

MyHoas -palvelusta löydät oman kohteesi tiedotteet, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, tehdä vikailmoituksia, tarkistaa oman maksutilanteesi, päivittää yhteystietosi, hakea autopaikkaa ja hoitaa monia muita asumiseen liittyviä asioita. 

Kiireisissä asioissa (putkivuodot, rikkoutuneet ikkunat) soita Hoasin asiakaspalveluun. Jos asiakaspalvelu on kiinni, soita Securitaksen huoltopäivitysnumeroon 020 491 2720.

Ohjeita MyHoasin käyttöön

Asu mukavasti soluasunnossa

Soluasunnossa viihtyy, kun tietää kämppiksensä ja tuntee talon yhteiset tavat.

Katso vinkit sujuvaan soluasumiseen

Palvelut

Opiskelijatalossa on luonnollisesti tarjolla opiskelijan elämää helpottavia palveluita. Netti kuuluu kaikille, saunan ja pesukoneen voi varata käyttöönsä maksutta. Monissa taloissa on myös yhteistiloja, jonne voi vetäytyä jumppaamaan, opiskelemaan tai vaikka kokkaamaan kavereiden kanssa.

Avaimet

Sinulle luovutetuilla avaimella/avaimilla pääset myös asukkaille tarkoitettuihin yleisiin tiloihin, kuten varastoon ja pesulaan. Harrastetilojen sekä kerhohuoneen avaimia ylläpitävät asukastoimikunnat.

Hoas-talojen tavat

Asuminen sujuu mukavasti, kun kaikki noudattavat samoja sääntöjä.

Tutustu järjestysmääräyksiin

Kodin kunnossapito

Vuokralaisena velvollisuutesi on huolehtia asunnon kunnon ylläpitämisestä: siivoamisesta, lattiakaivon puhdistuksesta, lamppujen ja sulakkeiden vaihdoista, vikojen korjauttamisesta, tuholaisten torjunnasta. 

Kodissasi on myös useita laitteita ja varusteita. Vaikka jotkut niistä ovat asunnossa Hoasin puolesta, kuuluu osa ylläpidosta sinun vastuullesi.   

Kiinteistön kunnossapito

Viihtyisä asuinympäristö koostuu monesta asiasta, kuten siististä yleisilmeestä, mukavista naapureista ja hyvin ylläpidetystä kiinteistöstä.

Piha-alueiden siistinä pito ja jäteastioiden tyhjennys ovat vuokranantajan vastuulla. Piha-alueelle ei kuitenkaan saa jättää roskia lojumaan tai jätekatokseen hylätä sohvia.

Kaikissa asunnoissa täytyy lain mukaan olla palovaroitin. Joissain Hoasin asunnoista on Hoasin keskitetty palovaroitinjärjestelmä, jonka ylläpidosta vastaa Hoas. Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Muuttaminen

Avaimet, sähkösopimus, kotivakuutus, osoitteenmuutos ja palovaroitin. Muutossa on paljon muistettavaa ja järjesteltävää. Ohessa tietoa yleisimmistä muuttoon liittyvistä asioista.

Asukastoiminta

Asukastoiminta on asukkaiden yhteistä tekemistä: retkiä, talkoita, juhlia ja yhteiskäytössä olevia harrastusvälineitä. Jokainen asukastoimikunta on jäseniensä näköinen ja toiminta muotoutuu sen mukaan, mitä asukkaat toivovat ja järjestävät.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.