Hyppää sisältöön
Etusivu Hakemuksen valinta

Asuntohakemus

Pakollinen kenttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Kieli / Språk / Language*

Opiskelijan asuntohakemus

Voit hakea asuntoa heti kun opiskelupaikkasi pääkaupunkiseudulla on varmistunut. Mitä useamman asuinalueen ja huoneistotyypin hakemuksellesi valitset, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada asunto.


Asuntoa voi hakea myös lyhyempään oleskeluun pääkaupunkiseudulla. Asuntoa määräajaksi voi hakea opiskelija, jolla on esimerkiksi opintoihin liittyvä työharjoittelu, opintoja tai kesätyö pääkaupunkiseudulla.

Vaihto-opiskelijan asuntohakemus

Vaihto-opiskelijoilla on erillinen hakemuslomake, jolla haetaan kalustettuja asuntoja. Vaihto-oppilasasuntojen hakukausi alkaa syyslukukaudeksi 1.4. ja kevätlukukaudeksi 30.9. Vaihto-oppilasasuntoa voi hakea hakukauden aikana jo ennen kuin opiskelupaikan saaminen Suomesta on vahvistunut.


Vaihto-opiskelijalla voi olla yhtä aikaa voimassa vaihto-opiskelijahakemus ja opiskelijan asuntohakemus.

Valitse hakemustyyppi*

Hoas tietosuojakäytäntö

Hoas on yleishyödyllinen eli voittoa tavoittelematon säätiö. Hoasin asukasvalintaa ohjaa valtion asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA. Sopimussuhteen syntymisen ja vuokrasuhteen ylläpitämisen edellytyksenä on, että saamme asunnonhakijoilta ja asukkailtamme tarvittavat henkilötiedot. Voit tarkistaa tietosuojaselosteestamme, miten käsittelemme hakijoiden henkilötietoja.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.