Hyppää sisältöön
Etusivu Asuvalle Muutostyöt asunnossa

Hoas pitää asunnon kunnossa

Tarkastamme asuntoja säännöllisesti. Pääsääntöisesti asuntotarkastukset ajoittuvat siihen, kun asunnon vuokralainen vaihtuu. Poismuuttavan vuokralaisen viimeisen asuinkuukauden aikana tehtävällä tarkastuksella tarkistetaan myös asunnon pintojen kunto ja tarvittaessa tilataan kunnostustyöt. Pidämme asunnon pinnat sellaisella tasolla, jota huoneiston iän, alueen huoneistokannan ja muut olosuhteet huomioiden voi kohtuudella vaatia. Jos asumisesi aikana huomaat kuitenkin, että asunnon pinnat ovat häiritsevästi kuluneet, tee asiasta vikailmoitus MyHoasissa.

Asukkaiden luvatta tekemät muutostyöt ovat ongelmallisia ylläpidon, korjausvastuun ja mahdollisten takuiden takia. Jos epäröit, mitä asunnossa saa tehdä, ota yhteys asiakaspalveluumme. Neuvomme mielellämme ja varmistamalla asian etukäteen vältyt itse ikäviltä yllätyksiltä.

Ohjeita muutostöihin

Lue nämä ennen kuin ryhdyt tuumasta toimeen.

Huomioi myös, ettei Hoas asenna tai ylläpidä alla mainittuja muutostöitä. Kaikki muutostöistä koituvat kustannukset, asennukseen tai ylläpitoon liittyen, ovat asukkaan vastuulla.

Seinille kiinnittäminen

Voit kiinnittää asuntosi seinille tauluja, hyllyjä jne. Jos kiinnityksistä jää näkyviä jälkiä seiniin, on vastuullasi korjata seinän jäljet itse. Paklaa ja hio jälki siistiksi viimeistään ennen poismuuttoasi. Jos jäljet ovat asunnossa vielä poismuutettuasi, laskutamme korjaustyöstä aiheutuvat kulut sinulta korvausvastuuhinnastomme mukaisesti.

Asunnon seinien maalaaminen

Asuntoa ei saa maalata muilla kuin asunnon alkuperäisillä väreillä. Suurin osa Hoasin asunnoista on maalattu maalarinvalkoisella (puolihimmeä). Joissain asunnoissa on tehosteseinä, ja sen väriä ei myöskään saa muuttaa.

Emme suosittele asunnon maalaamista itse, mutta halutessasi voit hakea lupaa seinien maalaamiseen MyHoasin lomakkeella (MyHoas > Lomakkeet > Hae lupa omatoimiseen remonttiin). Lomakkeella voi hakea lupaa vain asunnon seinien maalaamiseen.

Maalauksessa huomioitavaa:

  • Vastaat maalauksen, maalien ja välineiden kustannuksista itse.
  • Suojaa lattialistat, katto, valokatkaisimet ja pistorasiat asianmukaisesti.
  • Jos maalaustyö ei täytä Hoasin laatuvaatimuksia, laskutetaan korjausmaalaus asukkaalta.

Ovisilmä ja turvaketju

Voit omalla kustannuksellasi asennuttaa asuntosi ulko-oveen ovisilmän tai turvaketjun. Kun muutat pois, jätä ovisilmä ja turvaketju paikoilleen.

Turvalukko

Voit omalla kustannuksellasi asennuttaa asuntosi ulko-oveen turvalukon. Hoas ei ota turvalukon avainta haltuunsa, joten huomioi, että ovenavauspalvelumme ei pysty päästämään sinua asuntoosi, jos turvalukko on lukittuna. Lisäksi turvalukko pitää jättää auki mahdollisia huolto- tai tarkastuskäyntejä varten.

Kun muutat pois, sinun pitää poistattaa turvalukko ja korjata ja peittää turvalukosta aiheutuneet jäljet lukkoliikkeiden määrittelemällä turvallisella ja kestävällä tavalla. Jos et poista turvalukkoa, laskutamme sinulta lukon poistosta syntyneet kulut korvausvastuuhinnastomme mukaisesti.

Sälekaihtimet

Voit omalla kustannuksellasi asennuttaa asuntosi ikkunoihin sälekaihtimet. Kun muutat pois, sälekaihtimet pitää jättää asuntoon. Jos asunnossa on edellisen asukkaan asentamat rikkinäiset sälekaihtimet tai rullaverhot, voimme poistaa ne asunnosta kokonaan. Jos haluat rikkinäiset kaihtimet pois, tee vikailmoitus.

Pesukoneet

Jos asunnossa on tarvittavat liitännät ja sinulla on voimassa oleva kotivakuutus, voit asennuttaa asuntoosi astian- tai pyykinpesukoneen. Lue Vesi- ja viemäröinti -sivulta ohjeet astian- tai pyykinpesukoneen asennuksesta ennen kuin ryhdyt toimeen.

Lisätietoa kiinnostuneille:


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.