Skip to content
Etusivu Hakevalle Soluasunto
Etusivu Hakevalle Soluasunto

Soluasunnot

Soluasunnot ovat Hoasin edullisimpia ja nopeimmin saatavissa olevia asuntoja. Soluasuntoja on lähes jokaisessa Hoasin kiinteistössä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Soluasunnossa voi asua koko opiskelujen ajan – ja mahdollisesti vielä vuoden opiskelujen päättymisen jälkeen. Yhdessä opiskelemaan muuttavat kaverit tai sisarukset sekä kämppishausta toisensa löytäneet opiskelijat voivat hakea samaan Hoasin soluasuntoon. Soluasuntoon muuttavien asukkaiden tulee olla päätoimisia opiskelijoita. Jokaiselle asukkaalle tehdään oma vuokrasopimus omaan huoneeseen. 

Kenelle soluasunto sopii?

Soluasunto sopii sinulle, joka haluat säästää asumiskustannuksissa tai tutustua uusiin ihmisiin. Soluasunto on hyvä vaihtoehto esimerkiksi opintojaan aloittavalle tai uuteen kaupunkiin muuttavalle opiskelijalle. Soluasunnossa tutustut samassa elämäntilanteessa olevien opiskelijoiden kanssa. Voit myös toivoa kaveriasi samaan soluasuntoon.

Millainen soluasunto on?

Solut ovat huoneita jaetussa asunnossa. Soluasunnossa jokaisella asukkaalla on oma lukittava huone. Huoneiden koot vaihtelevat noin kymmenestä neliöstä kahteenkymmeneen neliöön. Soluhuoneen varustukseen kuuluu aina vaatekaappi. Perusparannusten yhteydessä huoneisiin lisätään usein myös oma jääkaappi.

Soluasunnossa asuu tavallisesti 2-4 opiskelijaa ja asunnot on jaettu pääsääntöisesti erikseen nais- ja miesopiskelijoille. Hoasilla on kuitenkin myös muutamia sukupuolineutraaleja soluasuntoja itä- ja länsi-Helsingissä.

Keittiö, wc ja kylpyhuone ovat yhteiset kaikille asukkaille. Keittiöstä löytyy jääkaappi, pakastin ja liesi. Soluasunnot vuokrataan kalustamattomina, mutta yhteistiloissa saattaa olla muiden asukkaiden kalusteita. 

Mitä soluasunnon vuokraan sisältyy? 

Soluasunnon vuokraan sisältyy aina vesi sekä sähkö. Maksuttomana lisäpalveluna käytössäsi on myös nettiyhteys. Suurimmassa osassa taloja on  sauna ja pesutupa, mahdollisesti myös kerhotila ja kuntosali.

Soluasunnot lyhyesti

Kenelle: Yksin hakevat
Sijainti: Lähes kaikissa Hoasin kiinteistöissä
Soluhuoneen vuokra: noin 250 – 519 euroa
Huoneen koko: noin 10 – 20 m2
Lemmikit: Ei lemmikkejä
Asumisaika: Koko opiskeluaika ja jopa vuosi opiskelujen päättymisen jälkeen. Opintojen päättymisen jälkeen Hoas tarjoaa solussa asuville mahdollisuuden käyttää 12 kuukauden vuokranantajan irtisanomisajan, mikäli asuminen on sujunut ongelmitta eikä muita esteitä pidennetylle irtisanomisajalle ole. Vuokralaisella on edelleen oikeus irtisanoa sopimus yhden kalenterikuukauden irtisanomisajalla.

Kaverin kanssa samaan soluasuntoon

Kun haluat muuttaa soluasuntoon tietyn kaverin kanssa, kerro asiasta hakulomakkeen lisätiedoissa. Pyrimme tarjoamaan kaveruksille huoneita samasta soluasunnosta. Soluasunnoissa saattaa asua myös muita asukkaita.

Millaista soluasunnossa on elää?

Videoilla pääset kurkistamaan soluasuntoihin Linnoituksentiellä. Videolla näet sekä asunnon että kiinteistön yhteisiä tiloja kuten saunat ja kuntosalin.

Tee asuntohakemus