Hyppää sisältöön
Etusivu Hakevalle Soluasunto

Soluasunnot

Kiikarissa edullinen asunto nopeasti? Solu on sinulle nappivalinta! Soluasunnot ovat Hoasin edullisimpia ja nopeimmin saatavissa olevia asuntoja. Jo valmiiksi edulliseen vuokraan sisältyy aina sähkö ja vesi – tarkan markan opiskelija säästää siis muissa asumiseen liittyvissä kuluissa tuntuvasti. Soluasuntoja sijaitsee lähes jokaisessa kiinteistössämme ja voit asua solussa halutessasi koko opiskelujen ajan – ja mahdollisesti vielä vuoden opiskelujen päättymisen jälkeen.

Tiesitkö? Samaan soluasuntoon voi hakea myös kaverin kanssa.

Millainen soluasunto on?

Solu on huone jaetussa asunnossa. Soluasunnossa on useimmiten 2–4 huonetta, oma huone jokaiselle asukkaalle. Lisäksi asunnossa on keittiö ja kylpyhuone, jotka ovat asukkaiden yhteisiä tiloja. Keittiössä on jääkaappi, pakastin ja liesi. Soluasunto vuokrataan kalustamattomana, mutta yhteistiloissa saattaa olla muiden asukkaiden kalusteita.

Soluasunnon vuokraan sisältyy aina vesi ja sähkö. Lisäksi käytössäsi on luonnollisesti myös muut asukkaan palvelut.

Soluasunnossa sinulla on oma, lukittava huone. Huoneen koko vaihtelee kymmenestä neliöstä kahteenkymmeneen neliöön. Huoneessa on vaatekaappi ja perusparannusten yhteydessä huoneisiin lisätään usein myös oma jääkaappi. Muuten huone on kalustamaton.

Soluasunnot on jaettu pääsääntöisesti erikseen nais- ja miesopiskelijoille. Hoasilla on kuitenkin myös muutamia sukupuolineutraaleja soluasuntoja.

🍀 Tiesitkö? Solun vuokraan sisältyvä sähkö on tuotettu kokonaan uusiutuvilla energialähteillä.

Kenelle soluasunto sopii?

Soluasunto sopii monelle. Voit testata alla olevalla leikkimielisellä testillä, millainen kämppis sinusta tulisi. Kämppiselämä on erilaista kuin yksin asuminen, mutta ottamalla meidän soluasumisen vinkit haltuun saat parhaat palat irti ajasta solussa. Parhaimmillaan kämppiksistä tulee elämänmittaisia ystäviä, joiden kanssa selvitään yhdessä opiskelijaelämän kiemuroista. Soluasunto sopiikin erityisesti sinulle, joka olet juuri aloittamassa opintojasi tai muutat kaukaa pääkaupunkiseudulle opiskelemaan. Soluasunnossa tutustut samassa elämäntilanteessa oleviin opiskelijoihin.

Tiesitkö? Vuonna 2023 Hoasin soluasukkaat olivat tyytyväisempiä asumiseen kuin yksiöiden asukkaat.

Soluasunnot lyhyesti

Kenelle: Yksin hakevat
Sijainti: Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa
Vuokra: n. 270–519 €
Huoneen koko: n. 10–20 m2
Lemmikit: Ei sallittu
+ Asumisaika on koko opiskeluaika ja jopa vuosi opiskelujen päättymisen jälkeen.
++ Vesi ja sähkö sisältyvät vuokraan.

Soluasuntoon kaverin kanssa?

Millaista soluasunnossa on elää?

Videoilla pääset kurkistamaan soluasuntoihin Linnoituksentiellä. Videolla näet sekä asunnon että kiinteistön yhteisiä tiloja kuten saunat ja kuntosalin.

Lue lisää soluasumisesta

Tutustu Hoasin asukkaiden kokemuksiin soluasumisesta, katso vinkit sujuvaan soluasumiseen ja tee asuntohakemus!


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.