Hyppää sisältöön
Etusivu Hakevalle Kaverin kanssa hakeminen

Hakeminen kaverin kanssa

Kaverin kanssa samaan asuntoon hakemiseen on kaksi vaihtoehtoa. Voit hakea asumaan samaan soluasuntoon tai yhteiseen perheasuntoon kaverin kanssa.

Soluasuntoon kaverin kanssa

Voit hakea asumaan samaan soluasuntoon yhdessä kaverisi kanssa. Näin se käy:

  • Täytä asuntohakemus.
  • Hae asuntohakemuksella opiskelija-asuntoa kaverin kanssa samaan soluun.
  • Lisää kaverisi koko nimi kohtaan, jossa pyydetään toisen hakijan nimi.
  • Täytä hakemus loppuun ja lisää pyydetyt liitteet.
  • Kaverisi tekee oman hakemuksen, ja lisää sinun nimesi omalle hakemukselleen.

Yritämme löytää soluasunnon, jossa on samaan aikaan kaksi huonetta vapaana. Jos sellainen löytyy, saat asuntotarjouksen soluhuoneesta. Toimita pyydetyt liitteet ja hyväksy tarjous. Saat kutsun allekirjoittaa vuokrasopimus sähköisesti. Kaverisi saa asuntotarjouksen toisesta huoneesta ja hän hyväksyy sen omalta osaltaan sekä allekirjoittaa oman vuokrasopimuksen.

Hyvä tietää:

Suurin osa soluasunnoistamme on suunniteltu kolmelle asukkaalle. Tämä tarkoittaa sitä, että tarjoamme kaveruksille useimmiten kahta huonetta soluasunnosta, jossa asuu kolmas asukas. Kahden hengen soluasuntoja vapautuu kokonaan vuokrattavaksi harvoin.

Teillä on kaverisi kanssa omat vuokrasopimukset, joten voit irtisanoa oman vuokrasopimuksesi, vaikka kaverisi jäisi vielä asuntoon asumaan. Voit myös itse jäädä asuntoon, vaikka kaverisi irtisanoisi oman vuokrasopimuksensa. Silloin tyhjilleen jäävään huoneeseen muuttaa uusi asukas.

Kaverin kanssa perheasuntoon

Voit hakea kaverin kanssa yhteiseen perheasuntoon. Näin se käy:

  • Täyttäkää yhdessä kaverin kanssa yhteinen asuntohakemus.
  • Hae asuntohakemuksella opiskelija-asuntoa puolison tai kaverin kanssa.
  • Lisää hakemukselle toisen hakijan sähköpostiosoite.
  • Täyttäkää hakemus loppuun ja lisätkää pyydetyt liitteet.

Yritämme löytää teille hakutoiveitanne vastaavan perheasunnon. Jos sellainen löytyy, saatte tiedon asuntotarjouksesta molempien hakijoiden sähköposteihin. Riittää, että toinen hakijoista hyväksyy tarjouksen. Molemmat hakijat saavat kutsun allekirjoittaa vuokrasopimus sähköisesti. Kun molemmat ovat allekirjoittaneet asunnon vuokrasopimuksen, Hoas vahvistaa sopimuksen omalta osaltaan.

Hyvä tietää:

Perheasunnossa teillä on yhteisvastuullinen vuokrasopimus. Yhteisvastuullisuus tarkoittaa sitä, että kaikki asunnon vuokrasopimuksen allekirjoittaneet vastaavat yhdessä vuokranmaksusta ja asunnon kunnosta. Jos esimerkiksi asunnon toinen vuokralainen jättää vuokran maksamatta, myös sinä olet keskinäisistä sopimuksistanne huolimatta vastuussa maksamaan puuttuvan summan Hoasille.

Yhteisvastuullinen vuokrasopimus saattaa myös vaikuttaa asumistukeesi. Yhteiseen ruokakuntaan saa yleensä vain yhden asumistuen, jonka määrässä otetaan huomioon molempien asukkaiden tulot. Tarkista ajantasaiset tiedot asumistuen ehdoista Kelan verkkosivuilta.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.