Skip to content
Etusivu Asuvalle Vuokrasopimuksen jatkaminen

Sopimuksen jatkaminen

Hoasilla on yksiöissä viiden vuoden rajoitettu asumisaika. Yksiöiden asumisaikaa rajoitetaan, jotta mahdollisimman moni opiskelija pääsisi asumaan yksiöissä jossain vaiheessa opiskeluaan. Kun asukas on kerran asunut koko rajoitetun asumisajan yksiössä, ei hän voi enää saada yksiötä. Rajoitus koskee myös yksiöitä yhteiskeittiöllä ja yksiöitä minikeittiöllä.

Kun sopimuksesi rajoitettu asumisaika on päättymässä, Hoas lähettää sinulle muistutuskirjeen. Kirjeeltä löydät yksityiskohtaiset ohjeet, miten sinun tulee toimia.

Rajoitetun asumisajan päättyessä saatat olla oikeutettu asumisoikeuden siirtoon. Asumisoikeuden siirron hakeminen edellyttää, että opintosi edelleen jatkuvat ja ne ovat edenneet Hoasin edellytysten mukaisesti. Jos opiskelusi ovat jo päättyneet, tai eivät täytä Hoasin päätoimisen opiskelun kriteerejä, ei Hoas tule tarjoamaan sinulle uutta asuntoa.

Hakijoiden sekä alaikäisten hakijoiden huoltajan luottotiedot tarkistetaan aina hakemuksen yhteydessä automaattisesti Suomen Asiakastiedon järjestelmästä. Jos tehdyn tarkistuksen perusteella yhdelläkin hakijalla tai alaikäisen hakijan huoltajalla on maksuhäiriömerkintöjä tehdään vuokrasopimus aluksi määräaikaisena sopimuksena neljäksi kuukaudeksi.

Määräaikaista sopimusta on mahdollista jatkaa jos asuminen ja vuokranmaksu sujuvat ongelmitta ja opiskelusi jatkuvat. Vaihto-opiskelijoille tehdään kalustettuihin asuntoihin aina määräaikainen vuokrasopimus.

Maksuhäiriömerkintöjen vuoksi määräaikaista vuokrasopimusta voidaan jatkaa toisella neljän kuukauden määräaikaisella sopimuksella mikäli vuokran maksamisessa ei ole ongelmia eikä muuta vastasyytä ole. Sopimuksen jatkamisesta huolehtiminen on vastuullasi. Sopimuksen jatkamista varten sinun tulee toimittaa Hoasille tuore opiskelutodistus tai läsnäolotodistus ja opintosuoritusote sekä kuitti maksetusta vuokrasta.

Jos asukkaalla ei ole ollut maksuhäiriöitä kahden määräaikaisen vuokrasopimuksen jälkeen, on mahdollista, että vuokrasopimus tehdään toistaiseksi voimassaolevaksi.

Jos haluat jatkaa vuokrasopimustasi, ota yhteyttä Hoasin asumispalveluihin jatkon ollessa ajankohtainen. Sopimukset jatketaan sähköpostitse.

Sopimusta voi jatkaa aikaisintaan ensimmäisen sopimuskuukauden jälkeen ja viimeistään sopimuksen jatko tulee tehdä viimeisen sopimuskuukauden 7. päivä. Jos 7. päivä osuu viikonlopulle, voi sopimuksen jatkon voi tehdä seuraavana arkipäivänä. Esimerkiksi jos kuun 7. päivä on lauantai tulee sopimusta jatkaa viimeistään maanantaina 9. päivä.

Käsiteltyämme pyydetyt liitteet, lähetämme sinulle uuden sopimuksen allekirjoitettavaksi sähköpostitse, jos kaikki on kunnossa sopimuksen jatkoa varten. Jatko voidaan myöntää, mikäli kaikki vuokra- ja maksuvelvoitteet on suoritettu ajallaan, tarvittavat opiskeludokumentit toimitettu, eikä muuta vastasyytä ole.

Toimita seuraavat liitteet kun jatkat määräaikaista vuokrasopimustasi:

  • Kaikki erääntyneet vuokrat ja muut maksut tulee olla maksettuina. Liitä mukaan kuitti vuokranmaksuista. Kuvakaappaus verkkopankin tilitapahtumasta riittää.
  • Mikäli sinulla on määräaikainen vuokrasopimus luottohäiriömerkintöjen takia, tulee kaikki vuokrat ja maksut koko sopimuskaudelta (4kk) olla maksettuina.
  • Korkeakouluopiskelijoilta vaaditaan läsnäolotodistus ja opintosuoritusote (nettituloste riittää). Lukion ja keskiasteen opiskelijoilta riittää läsnäolotodistus, josta ilmenee opintojen kesto ja arvio valmistumisesta. Todistukset eivät saa olla 3 kk vanhempia.
  • Mikäli sinulla ei ole riittävästi opintopisteitä lopputyön kirjoittamisen vuoksi, ota mukaan lausunto lopputyösi ohjaajalta. Lausunnosta tulee käydä ilmi lopputyön arvioitu eteneminen/kesto sekä valmistumisajankohta. Sama pätee työharjoitteluun.
  • Perhesopimuksen allekirjoittavat kaikki sopimuksen osapuolet ja vaaditut todistukset tulee olla kaikilta.
  • Perhesopimuksilla toisen puolison on oltava päätoiminen opiskelija.

Jos kaikkia vuokra- ja maksuvelvoitteita ei ole suoritettu tai sinulla ei ole mukana vaadittuja todistuksia, vuokrasopimusta ei tulla jatkamaan.

Tee asuntohakemus