Hyppää sisältöön
Etusivu Asuvalle Vuokrasopimuksen jatkaminen

Sopimuksen jatkaminen

Näet vuokrasopimukseltasi, onko sopimuksesi määräaikainen tietyksi ajanjaksoksi vai toistaiseksi voimassaoleva. Toistaiseksi voimassaoleva vuokrasopimus päättyy vasta, kun irtisanot itse tai vuokranantaja irtisanoo vuokrasopimuksen viimeistään siinä vaiheessa, kun opiskelusi päättyvät.

Onko vuokrasopimuksessasi rajoitettu asumisaika? Rajoitettu asumisaika ei ole enää käytössä Hoasilla. Jos rajoitettu asumisaikasi on päättymässä, mutta olet edelleen päätoiminen opiskelija, ole yhteydessä Hoasin asiakaspalveluun. Jos täytät yhä asukasvalinnan kriteerit, voimme päivittää vuokrasopimuksesi ja voit jatkaa yhä asumista asunnossasi.

Näin löydät kuvassa olevat tiedot MyHoasista:
Etusivu > Sopimus ja maksut > [Huoneiston osoite] > Sopimus/Näytä sopimus.

Näet MyHoasista, onko vuokrasopimuksesi määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva.

  • Jos vuokrasopimuksen loppupäivää ei ole merkitty, vuokrasopimuksesi on toistaiseksi voimassa oleva (kuvassa).
  • Jos vuokrasopimus on tehty määräajaksi, sopimuksen viimeinen voimassaolopäivä näkyy täällä.

Maksuhäiriömerkintä ja määräaikainen vuokrasopimus

Tarkistamme automaattisesti luottotietosi, kun haet asuntoa Hoasilta. Alaikäisiltä hakijoilta tarkistamme huoltajan luottotiedot. Jos luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä, tehdään vuokrasopimus aluksi määräaikaisena sopimuksena kuudeksi kuukaudeksi. 

Sopimuksen jatkaminen

Määräaikaista sopimusta on mahdollista jatkaa, jos asuminen ja vuokranmaksu sujuvat ongelmitta ja opiskelusi jatkuvat. Kahden määräaikaisen sopimuksen jälkeen on mahdollista tehdä vuokrasopimus toistaiseksi voimassaolevaksi, jos sinulla ei ole ollut maksuhäiriöitä niiden aikana.

Milloin sopimusta pitää jatkaa?

Sopimuksen jatko tulee tehdä viimeistään viimeisen sopimuskuukauden 7. päivä. Jos 7. päivä osuu viikonlopulle tai pyhäpäivälle, voi sopimuksen jatkon tehdä seuraavana arkipäivänä.

Mitä tarvitsen, kun jatkan sopimusta?

Sopimuksen jatkamisesta huolehtiminen on sinun vastuullasi. Kun jatko on ajankohtainen, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Sopimuksen jatkamista varten tarvitsemme todistuksen vuokrien ja muiden maksujen maksusta ja opiskelutodistukset asumisoikeuden tarkastusta varten.

  • Korkeakouluopiskelijalta alle kolme kuukautta vanha läsnäolotodistus ja opintosuoritusote (nettituloste riittää).
  • Toisen asteen opiskelijalta alle kolme kuukautta vanha läsnäolotodistus, josta ilmenee opintojen kesto ja arvio valmistumisesta.
  • Kuitti koko sopimuskauden (6 kk) maksetuista vuokrista. Kuvakaappaus verkkopankin tilitapahtumasta riittää.
  • Perheasunnoissa kaikkien sopimuksen osapuolien tulee toimittaa vaaditut todistukset.
  • Lähetä liitteet sähköpostilla osoitteeseen sopimukset@hoas.fi.

Jos opintopisteesi eivät täyty asumisoikeuden kriteeriemme mukaisesti esimerkiksi lopputyön tai työharjoittelun takia, lisää mukaan lausunto lopputyösi tai työharjoittelusi ohjaajalta. Lausunnossa tulee olla lopputyön tai harjoittelun arvioitu eteneminen tai kesto ja valmistumisajankohta.

Jos liitteet ovat kunnossa, saat meiltä sähköpostilla jatkosopimuksen allekirjoituspyynnön sähköisen allekirjoituspalvelun kautta. Muista allekirjoittaa vuokrasopimus määräpäivään mennessä.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.