Hyppää sisältöön
Etusivu Asuvalle Sopimuksen irtisanominen

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokrasopimus irtisanotaan täyttämällä irtisanoutumisilmoitus. Vuokralaisen irtisanoutumisaika on yksi kalenterikuukausi. Jos irtisanot asuntosi nyt, vuokrasopimuksesi päättyy aikaisintaan ensi kuun viimeisenä päivänä. Voit toki irtisanoa asuntosi myös useita kuukausia etukäteen.

Mikäli sopimuksella on useampi vuokralainen ja kaikki ovat muuttamassa pois, jokainen täyttää oman irtisanomisilmoituksen. 

Jos olet solminut vuokrasopimuksen alaikäisenä, irtisanomisilmoitus saattaa vaatia myös huoltajan hyväksyntää irtisanomiselle. Suostumusta ei kuitenkaan tarvita ja irtisanomisen käsittely etenee normaalisti, vaikka lomake toisin väittäisi.

Voit myös tehdä irtisanomisilmoituksen kirjeellä tai henkilökohtaisesti Hoasin palvelukeskuksessa. Irtisanomisilmoitusta ei voi tehdä sähköpostilla tai puhelimitse.

Täytä irtisanomisilmoitus huolellisesti. Virheellisin tiedoin täytettyä lomaketta ei voi korjata itse jälkeenpäin, vaan sinun on otettava yhteyttä Hoasin asumispalveluihin.

Kun olet irtisanonut vuokrasopimuksesi, saat postitse kirjallisen vahvistuksen tehdystä irtisanomisesta sekä tarvittavia poismuuttoon liittyviä ohjeita. Jos ilmoitit ajantasaisen sähköpostiosoitteesi, sinulle lähetetään kuittaus myös sähköpostitse.

Jos et saa kirjallista vahvistusta noin viiden arkipäivän kuluessa irtisanomisilmoituksen jättämisestä, ota yhteyttä Hoasin asumispalveluihin varmistaaksesi, että irtisanominen on onnistunut.

Määräaikaiset sopimukset

Määräaikaiset vuokrasopimukset päättyvät ilman erillistä irtisanomista.

Asukas voi itse irtisanoa myös määräaikaisen vuokrasopimuksen kalenterikuukauden irtisanomisajalla. Poikkeuksena ovat määräaikaiset vuokrasopimukset kalustettuihin kevätasuntoihin sekä vaihto-opiskelijoiden vuokrasopimukset kalustettuihin asuntoihin, jotka päättyvät automaattisesti määräajan umpeutuessa.

Rajoitettu asumisaika

Onko vuokrasopimuksessasi rajoitettu asumisaika? Jos rajoitettu asumisaikasi on päättymässä, mutta olet edelleen päätoiminen opiskelija, ole yhteydessä Hoasin asiakaspalveluun. Jos täytät yhä asukasvalinnan kriteerit, voimme päivittää vuokrasopimuksesi ja voit jatkaa yhä asumista asunnossasi.

Vuokranantajan irtisanomisaika

Vuokranantajan irtisanomisaika on kuusi kalenterikuukautta, mikäli vuokrasopimus on kestänyt vähintään yhden vuoden. Alle vuoden kestäneissä vuokrasuhteissa on vuokranantajan irtisanomisaika kolme kalenterikuukautta.

Soluhuoneissa on mahdollisuus 12 kuukauden vuokranantajan irtisanomisaikaan vuokrasuhteen kestosta riippumatta. Pidempi irtisanomisaika on mahdollinen, kun asuminen ja maksut ovat sujuneet moitteetta eikä muuta vastasyytä ole. Määräaikaiset sopimukset päättyvät kuitenkin aina määräajan umpeutuessa.

Yleisin syy siihen, että Hoas irtisanoo sopimuksesi, on opiskelujesi päättyminen tai keskeytyminen.

Voiko irtisanomisen perua?

Jos olet jättänyt irtisanomisilmoituksen ja saanut vahvistuksen irtisanomisesta, on vuokrasuhde päätetty ja asuntosi siirtynyt vuokrattavaksi eteenpäin. Jos kuitenkin haluaisit perua irtisanomisen ja jäädä asuntoon, ota välittömästi yhteyttä Hoasin asumispalveluihin puhelimitse.

Kun soitat asiakaspalveluumme, tarkistamme onko asunto jo tarjottu tai vuokrattu toiselle henkilölle. Jos asunto on edelleen vapaa, yleensä irtisanomisen voi perua. Hoas pidättää oikeuden olla perumatta irtisanomista.

Jos irtisanominen voidaan perua, pyydämme sinua ilmoittamaan toiveesi peruutuksesta vielä kirjallisesti sähköpostilla asumispalvelut@hoas.fi. Perhesopimuksissa irtisanomisen peruutus tulee tulla kaikilta irtisanomisilmoituksen täyttäneiltä.

Kun vahvistuksesi saapuu, irtisanominen perutaan ja vuokrasopimuksesi voi jatkua entisten ehtojen mukaisesti. Irtisanomisen peruutuksesta veloitamme korvausvastuuhinnaston mukaisesti. Irtisanomisen peruutusta ei voi kumota, joten jos mielesi muuttuu peruutuksen suhteen, on sinun jätettävä uusi irtisanomisilmoitus.

Voiko Hoasin tekemän irtisanomisen perua?

Hoasin tekemää irtisanomista ei yleensä voi perua, sillä irtisanominen vuokranantajan puolelta tehdään vain painavin perustein (esimerkiksi koska opintosi ovat päättyneet tai keskeytyneet). Jos tilanteesi kuitenkin muuttuu ja esimerkiksi saat tiedon pääsystä uuteen opiskelupaikkaan tai jatkat opintojasi, ota välittömästi yhteyttä Hoasin asumispalveluihin. Tarkistamme irtisanomisen peruutusmahdollisuuden tapauskohtaisesti.

Muuttopäivä

Vuokrasuhteen virallinen muuttopäivä on vuokrasuhteen päättymispäivä.

Yhtä aikaa vuokrasopimuksen kanssa päättyvät myös sopimukseen liittyneet muut Hoasin kautta tehdyt varaukset, kuten autopaikka ja saunavuoro. Jos olet varannut autopaikan tai saunavuoron muualta, ota yhteyttä kyseiseen tahoon varauksen päättämisestä.

Saat muuton lähestyessä aina vahvistuksen vuokrasopimuksen päättymisestä ja poismuutto-ohjeet.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.