Skip to content
Etusivu Hakevalle Asuntotarjous

Asuntotarjous

Hoasilla ei ole asuntohakemuksille jonotusnumeroita. Asuntoa tarjottaessa huomioidaan asunnon tarpeen kiireellisyys, hakijan varallisuus ja taloudellinen tilanne sekä asunnon odotusaika. Lukukausien alussa etusijalla ovat pääkaupunkiseudun ulkopuolelta muuttavat ensimmäisen vuoden opiskelijat. Näin ollen pisimpään odottanut ei aina ole automaattisesti ensimmäisenä tarjousvuorossa.

Vuokratuissa asunnoissa on kalenterikuukauden irtisanomisaika, joten asuntotilanne on tiedossa Hoasilla vasta noin kuukautta ennen asuntojen vapautumista. Emme voi etukäteen arvioida milloin, kuinka paljon tai miltä alueelta asuntoja vapautuu.

Pyrimme tarjoamaan asunnot heti niiden vapauduttua. Asuntotarjous saattaa tulla hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Pyydettäessä Hoas huomioi nykyisen asuntosi irtisanomisajan. Sopivan asunnon vapautumisen odottaminen saattaa kuitenkin lisätä odotusaikaa.

Asuntojen kysyntä vaihtelee eri vuodenaikoina. Lukukausien alussa kysyntä on suurimmillaan ja tarjolla olevat asunnot vuokrataan nopeasti. Hoasilla ei ole mahdollisuutta tarjota asuntoa kaikille hakijoille.

Asuntotarjoussähköposti sisältää linkin sähköiseen palveluun, josta asuntotarjous löytyy. Tarjotun asunnon ja vuokrasopimuksen tiedot löytyvät sähköisessä palvelussa asiakirjasta Hoas asuntotarjous.

Ilmoita hakemuksella sellainen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti ja varmista, että Hoas on turvallisten lähettäjien listalla välttääksesi viestiemme menemisen roskapostikansioosi.

On hakijan vastuulla huolehtia siitä, että yhteystiedot ovat hakemuksella oikein ja ajan tasalla. Jos olet antanut Hoasille virheelliset yhteystiedot ja tästä johtuen et saa tietoa tarjouksesta lainkaan tai ajoissa, ei Hoas ole velvollinen tarjoamaan sinulle uutta asuntoa.

Voit vahvistaa vuokrasopimuksesi allekirjoittamalla sen Signomin sähköisessä palvelussa ja toimittamalla Hoasille pyydetyt asiakirjat annettuun määräaikaan mennessä. Sähköinen palvelu on maksuton.

 1. Kirjaudu sähköiseen palveluun ”Asuntotarjous Hoasilta” -sähköpostista löytyvän linkin kautta.
 2. Tunnistaudu vahvasti verkkopankkitunnuksillasi.
 3. Tutustu asuntotarjouksen tietoihin ja lataa palveluun pyydetyt asiakirjat.
 4. Allekirjoita vuokrasopimus sähköisesti painamalla ”Allekirjoita asiakirja”-painiketta.
 5. Sopimuksissa joissa on useampi vuokralainen, tulee molempien vuokralaisten allekirjoittaa vuokrasopimus erikseen omilla verkkopankkitunnuksillaan.
 6. Saat sähköpostiisi kuittauksen kun lataamasi asiakirjat on toimitettu Hoasille. Asiakirjat ovat ladattavissa sähköisissä palveluissa 60 päivää niiden lataamisen jälkeen.

Voit vahvistaa vuokrasopimuksesi allekirjoittamalla sen sähköisessä palvelussa ja toimittamalla Hoasille pyydetyt asiakirjat annettuun määräaikaan mennessä. Sähköinen palvelu on maksuton.

 1. Kirjaudu sähköiseen palveluun ”Asuntotarjous Hoasilta” -sähköpostista löytyvän linkin kautta.
 2. Sopimuksissa joissa on useampi vuokralainen, asuntotarjouksen saa yksi vuokralainen kerrallaan allekirjoitettavaksi.
 3. Lataa palveluun pyydetyt asiakirjat.
 4. Tutustu asuntotarjouksen tietoihin ja allekirjoita vuokrasopimus.
 5. Lataa vuokrasopimus tietokoneellesi, tulosta kaikki sivut, allekirjoita käsin, skannaa ja lataa kaikki sivut takaisin palveluun.
 6. Sopimuksissa joissa on useampi vuokralainen, molempien vuokralaisten tulee kirjautua sähköiseen palveluun erikseen. Ensimmäisenä kirjautunut voi ladata kaikki pyydetyt asiakirjat sähköiseen palveluun, jonka jälkeen toisen vuokralaisen tulee kirjautua sähköiseen palveluun omalta osaltaan lähettääkseen ladatut asiakirjat Hoasille sähköisesti.
 7. Lopuksi paina ”Lähetä asiakirja”-painiketta lähettääksesi asiakirjat Hoasille.
 8. Saat sähköpostiisi kuittauksen kun lataamasi asiakirjat on toimitettu Hoasille. Asiakirjat ovat ladattavissa sähköisissä palveluissa 60 päivää niiden lataamisen jälkeen.

Vuokrasopimusta vahvistettaessa kaikilta opiskelijoilta tarvitaan läsnäolotodistus/opiskelutodistus (todistus saa olla enintään 3 kk vanha).

Korkeakouluopiskelijoilta vaaditaan lisäksi myös opintosuoritusote (nettituloste riittää mikäli tulosteella näkyvät henkilötietosi ja suoritetut kurssit, opintopisteet ja suorituspäivät).

Aloittavilta opiskelijoilta riittää pelkkä hyväksymisilmoitus/tuloskirje, jos läsnäolotodistusta ei ole saatavilla.

Perhesopimuksissa riittää yhden vuokralaisen opiskelutodistukset.

Jos lähettämäsi asiakirjat ovat kunnossa, lähetämme sinulle vahvistuksen vuokrasopimuksen hyväksymisestä sähköpostitse. Jos olet allekirjoittanut vuokrasopimuksen sähköisessä palvelussa pääset sähköpostin linkistä kirjautumaan sähköiseen palveluun, josta löydät allekirjoitetun vuokrasopimuksen, vuokratilisiirron ja uuden asukkaan pikaoppaan. Vuokrasopimus voidaan vahvistaa vain, jos kaikki pyydetyt asiakirjat on toimitettu määräaikaan mennessä.

Tarkistamme mm. asumisoikeutesi toimittamiesi opiskelutodistusten perusteella. Jos sinulla ei ole asumisoikeutta, saamasi asuntotarjous voidaan joutua perumaan.

Vuokrasopimus sitoo molempia osapuolia, kun hakija on toimittanut kaikki vaaditut asiakirjat ja vuokranantaja on ne hyväksynyt. Vuokrasopimuksen vahvistamisen jälkeen sopimusta ei voi perua, vaan sopimus on tarvittaessa irtisanottavissa noudattaen lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta (AHVL 52 §).

Saamasi asuntotarjous koskee ainoastaan tarjouksella ilmoitettua asuntoa. Asuntotarjouksen voi hyväksyä tai hylätä – sitä ei voi vaihtaa toiseen asuntoon.

Jos tarvitsisit enemmän aikaa tarjouksen vahvistamiseen, ota mahdollisimman nopeasti yhteyttä asumispalveluihin. Huomioithan, että lisäaikaa ei aina ole mahdollista antaa.

Määräajan jälkeen asuntotarjous vanhenee automaattisesti ja asunto tarjotaan seuraavalle hakijalle. Myös hakemuksesi poistuu automaattisesti. Jos vastauksesi asuntotarjoukseen tulee myöhässä, on siis hyvin todennäköistä, että asunto on jo tarjottu eteenpäin seuraavalle hakijalle. Hoasin tarjotessa asuntoa vastausaika on säännönmukaisesti lyhyt (muutaman arkipäivän), koska hakijoita on paljon.

Voiko asuntoa käydä katsomassa?

Tarjotussa asunnossa yleensä asutaan vielä tarjoushetkellä. Mikäli asunnon tämänhetkinen asukas on antanut luvan tietojensa luovutukseen, näet nykyisen asukkaan yhteystiedot asuntotarjouksen tiedoissa ja voit sopia asuntoon tutustumisesta hänen kanssaan.

Jos asunnossa tällä hetkellä asuva asukas ei ole antanut lupaa yhteystietojensa luovuttamiseen tai jos asunto on tyhjä, ei asuntoon ole mahdollista päästä tutustumaan etukäteen. Hoas ei valitettavasti järjestä asuntonäyttöjä. Tarjoukselta löydät asunnon tarkemmat tiedot sekä pohjapiirroksen.

Asuntotarjouksen voi hylätä tarjouksen peruutuslomakkeella. Tarjouksen peruutuslomake löytyy Asiointi-sivulta. Jos haluat jättää asuntohakemuksesi edelleen voimaan, tarjous tulee hylätä annettuun määräaikaan mennessä. Jos et hylkää tarjousta määräaikaan mennessä, tarjous vanhenee ja hakemuksesi poistuu automaattisesti.

Jos olet saanut jo yhden asuntotarjouksen ja hylkäät tai jätät huomioimatta seuraavan tarjouksen, asuntohakemuksesi poistuu automaattisesti.

Asumisoikeuden siirtohakemuksella olet oikeutettu vain yhteen asuntotarjoukseen, eikä hakemusta ole mahdollista jättää voimaan hylättyäsi tarjouksen.

Yhdellä hakemuksella on mahdollista saada korkeintaan kaksi asuntotarjousta. Hoas tarjoaa ensisijaisesti asuntoja niille, jotka eivät ole vielä saaneet yhtään asuntotarjousta. Tästä syystä ensimmäistä tarjousta peruttaessa on hyvä huomioida, että toisen tarjouksen saamisessa voi kestää kauan.

Lukukausien alussa (elo-lokakuu ja tammi-helmikuu) on mahdollista saada enintään yksi tarjous, sekä asumisoikeuden siirtohakemuksella on mahdollista saada vain yksi asuntotarjous.

Tee asuntohakemus