Hyppää sisältöön
Etusivu Hakevalle Asuntotarjous

Asuntotarjous

Pyrimme tarjoamaan asunnot heti niiden vapauduttua. Vuokratuissa asunnoissa on kalenterikuukauden irtisanomisaika, joten asuntotilanne on tiedossa vasta noin kuukautta ennen asuntojen vapautumista. Emme voi etukäteen arvioida milloin, kuinka paljon tai miltä alueelta asuntoja vapautuu. Meillä ei ole käytössä jonotusnumeroita asuntohakemuksille, vaan tarjoamme asuntoja hakijan asunnon tarpeen kiireellisyyden, hakijan varallisuuden ja taloudellisen tilanteen sekä asunnon odotusajan mukaan.

Miten saan tarjouksen?

Saat asuntotarjouksen sähköpostilla. Asuntotarjous lähetetään noreply@hoas.fi -osoitteesta. Sähköposti sisältää tarjotun asunnon tiedot, asuntotarjouksen hyväksymiseen liittyviä ohjeita ja linkin hakijan palveluun, jossa asuntotarjous hyväksytään tai hylätään.

Tarjouksen hyväksyminen

Tarkista tarjouksen hyväksymisen määräpäivä ja hyväksy tarjous ennen sen umpeutumista. Asuntotarjoustemme vastausaika on säännönmukaisesti lyhyt, koska hakijoita on paljon.

  • Tilaa linkki sähköpostiisi asuntotarjouksen hyväksymistä varten Asuntohakemus-sivulta
  • Lataa pyydetyt liitteet
  • Maksa mahdollinen vakuusmaksu (ohjeet sähköpostissa) ja lataa kuitti maksetusta vakuusmaksusta liitteeksi
  • Hyväksy tarjous

Voit myös hylätä tarjouksen saman linkin kautta. Jos haluat edelleen jatkaa asunnon hakua, tarkista hakemuksesi tiedot ja päivitä se, niin asunnonhakusi on uudelleen voimassa.

Jos tarvitset lisää aikaa tarjouksen vahvistamiseen, ole yhteydessä asiakaspalveluumme mahdollisimman pian. Lisäaikaa ei aina ole mahdollista antaa.

Jos et hyväksy tai hylkää tarjousta määräaikaan mennessä, tarjous vanhenee ja asuntohakemuksesi passivoituu automaattisesti.

Opiskelutodistukset

Kaikilta opiskelijoilta pyydetään läsnäolo- tai opiskelutodistus (enintään 3 kk vanha).

Korkeakouluopiskelijoilta vaaditaan myös opintosuoritusote. Nettituloste riittää, kunhan tulosteella näkyvät henkilötietosi, suoritetut kurssit, opintopisteet ja suorituspäivämäärät. Opintosuoritusotteen saat koulultasi.

Aloittavilta opiskelijoilta riittää hyväksymisilmoitus tai tuloskirje, jos läsnäolotodistusta ei ole saatavilla.

Perheasuntoihin riittää yhden vuokralaisen opiskelutodistukset.

Voinko saada toisen asuntotarjouksen?

Tarjoamme ensisijaisesti asuntoja niille, jotka eivät ole saaneet yhtään asuntotarjousta. Ensimmäistä tarjousta hylätessä on hyvä huomioida, että toisen tarjouksen saamisessa voi kestää kauan. Lukukausien alussa on mahdollista saada enintään yksi tarjous (elo-lokakuu ja tammi-helmikuu).

Vuokrasopimuksen allekirjoittaminen

Kun olet hyväksynyt tarjouksen, tarkistamme mm. asumisoikeutesi toimittamiesi liitteiden perusteella. Jos kaikki on kunnossa, lähetämme sinulle sähköpostilla kutsun allekirjoittaa vuokrasopimus sähköisesti.

Vuokrasopimus on vahvistettu, kun kaikki sopimuksen osapuolet ovat allekirjoittaneet sen. Allekirjoittamisen jälkeen et voi enää perua vuokrasopimusta, vaan sopimus on tarvittaessa irtisanottava noudattaen lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta (52 §)

Voiko asuntoa käydä katsomassa?

Tarjotussa asunnossa yleensä asutaan vielä tarjoushetkellä. Jos asunnon nykyinen asukas on antanut meille luvan välittää hänen yhteystietonsa, löydät ne asuntotarjouksen tiedoista. Sovi asuntoon tutustumisesta suoraan asunnon nykyisen asukkaan kanssa.

Jos asunnossa asuva ei ole antanut lupaa yhteystietojensa luovuttamiseen tai jos asunto on tyhjä, ei asuntoon pääse tutustumaan etukäteen. Hoas ei valitettavasti järjestä asuntonäyttöjä. Tarjoukselta löydät asunnon tarkemmat tiedot sekä pohjapiirroksen. Kohteen sivuilta löydät myös kuvia kiinteistöstä ja kiinteistön asuntojen sisätiloista.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.