Skip to content
Etusivu Asuvalle Perusparannukset ja viihtyvyyskorjaukset

Perusparannukset ja viihtyvyyskorjaukset

Pidämme asumisen tason laadukkaana remontoimalla ja korjaamalla kiinteistöjämme. Käytämme rakentamisessa ja korjaamisessa modernia, energiatehokasta tekniikka ja hyvin eristäviä rakenteita. Vastuullisuustavoitteiden mukaisesti teemme viihtyvyyskorjauksia purkamattomin keinoin.

Perusparannus

Kiinteistöissä tehtävistä kunnossapitotöistä suurin on perusparannus, jonka yhteydessä uusitaan elinkaarensa päähän tulleet rakennusosat. Perusparannukset toteutuvat keskimäärin 20 vuoden sykleissä. Vuosittain perusparannamme noin 300–500 asuntoa. Perusparannuksia ei tehdä yksittäisiin asuntoihin, vaan ainoastaan koko kiinteistöön kerralla.

Varmistamme kohteiden elinkaaren pitkäikäisyyden ja minimoimme huoltojen ja korjausten tarvetta tekemällä korjaukset oikea-aikaisesti ja käyttämällä rakenteiden elinkaaren loppuun. Panostamme myös kerralla pitkäikäisiin ratkaisuihin. Käytämme rakentamisessa ja korjaamisessa modernia, energiatehokasta tekniikkaa ja hyvin eristäviä rakenteita.

Perusparannuksia ennen kartoitetaan asuntojen kunto ja perusparannuksen luonne määräytyy kartoituksen mukaan. Huomioimme remonttien suunnittelussa myös asukkailta saatuja toiveita ja keräämme palautetta suoritetuista remonteista ja niiden lopputuloksesta. Pyrimme perusparannusten yhteydessä myös muokkaamaan asuntojen pohjia vastaamaan paremmin asukkaiden tarpeita. Isompia asuntoja saatetaan esimerkiksi muuttaa yksiöiksi jakamalla niitä pienemmiksi asunnoiksi. Kehitämme myös yhteistiloihin liittyviä konsepteja niin, että tilat palvelisivat asukkaita mahdollisimman hyvin.

Laajoissa perusparannuksissa remontoitavassa portaassa ei voi asua, sillä alue muuttuu työmaaksi. Hoas ilmoittaa alkavasta perusparannuksesta asukkaille aina viimeistään puolta vuotta ennen remontin alkamista. Hoas myös informoi asukkaille hyvissä ajoin ennen perusparannuksen alkamista myös remontin vaikutuksista asukkaiden vuokrasopimuksiin. Toimintamallit mahdollisten asumisjärjestelyjen voivat poiketa toisistaan kiinteistöjen koon ja päällekkäisten perusparannusten määrän mukaan. 

Perusparannuksia tehdään kerralla koko kiinteistölle.

Katajanokanranta 21, Hoas
Katajanokanranta 21 ennen perusparannusta
Katajanokanranta 21 perusparannuksen jälkeen

Ajankohtaiset perusparannukset

Vieraskuja 5

Kiinteistöllä on alkanut perusparannus marraskuussa 2021. Perusparannus valmistuu kesällä 2022.

Perusparannuksessa uusitaan muun muassa vesi- ja viemäriverkosto, sähköt, ilmanvaihto, vesikatto sekä asuntojen, porrashuoneiden ja yhteistilojen pinnat. Lisäksi osassa asunnoista tehdään muutoksia asuntojen pohjiin.  Perusparannuksessa kiinteistön viihtyisyyttä ja laatutasoa nostetaan alkuperäistä korkeammaksi ja paremmin asukkaiden tarpeita vastaavaksi. Perusparannus pyritään toteuttamaan mahdollisimman tehokkaasti siten, että kohteessa on korjausten jälkeen aiempaa laadukkaampia kohtuuhintaisia opiskelija-asuntoja.

Perusparannuksen ollessa käynnissä kiinteistössä ei voi asua, sillä koko kiinteistö on työmaa-aluetta ja siten asumiskelvoton.

Viihtyvyyskorjaus

Viihtyvyyskorjauksen tavoitteena on saada aikaan mahdollisimman pienellä asumishaitalla mahdollisimman suuri muutos asunnon yleisilmeeseen. Remontin tuloksena asunnossa on muun muassa uudet lattiapinnat ja nykyaikaisemman näköinen keittiö. Toisinaan remontin yhteydessä uusitaan myös kylpyhuoneet. Remontin laajuudesta riippuen yhden asunnon viihtyvyyskorjaus kestää parista päivästä pariin viikkoon. Viihtyvyyskorjauksia ei tehdä yksittäisiin asuntoihin, vaan ainoastaan koko kiinteistöön kerrallaan.

Asuntoa remontoidaan yleensä välillä 7.00–18.00. Asukkaalta viihtyvyyskorjaus vaatii osan tavaroista pakkaamista. Lisäksi on suositeltavaa, ettei asunnossa oleskella remonttitöiden ollessa käynnissä, jotta työmiehet voivat rauhassa laittaa asunnon kuntoon. Kunkin työpäivän päätteeksi asuntoon voi kuitenkin palata – kyseisen työpäivän jäljet on tällöin siivottu ja asunnossa voi asua.

Viihtyvyyskorjauksia tehdään sellaisiin kiinteistöihin, jotka ovat teknisesti täysin kunnossa, mutta pinnoiltaan ja yleisilmeeltään faceliftin tarpeessa. Viihtyvyyskorjausten sisältö vaihtelee hieman kohdekohtaisesti niin, että osassa kiinteistöjä remonttiin sisältyy myös asuntojen kylpyhuoneiden kunnostus, kun osassa taas keskitytään muiden huoneiden pintojen päivittämiseen. Tästä syystä remontin asuntokohtainen kestokin vaihtelee. Tavoitteena on kuitenkin aina, että muutamien päivien joustolla asukas saa yleisilmeeltään huomattavasti modernimman asunnon.

Kilonportti 1: Ennen viihtyvyyskorjausta
Kilonportti 1: Viihtyvyyskorjauksen jälkeen

Tulevat viihtyvyyskorjaukset

Seuraaville kiinteistöille suunnitellaan viihtyvyyskorjausta alkavaksi vuoden 2022 loppupuolella tai vuonna 2023:

Helmikuja 6
Silmupolku 1

Tilanhoitajankaari 6
Rekipellontie 15
Maakaari 1
Majurinkulma 2
Rörstrandinkatu 3

Katso video viihtyvyyskorjauksen etenemisestä:

Tee asuntohakemus