Hyppää sisältöön
Etusivu Asuvalle Avainten saaminen

Avainten saaminen

Avainten saamiseen on kolme vaihtoehtoa:

Avainten hakijalla tulee olla mukana kuvallinen, virallinen ja voimassaoleva henkilöllisyystodistus (passi, henkilökortti tai ajokortti).

Hae avain palvelukeskuksesta

Jos vuokrasopimuksesi alkaa kuun ensimmäisenä päivänä, voit hakea avaimen vuokrasopimuksen alkua seuraavana arkipäivänä (ks. alla oleva taulukko). Voit hakea avaimen myös myöhemmin palvelukeskuksemme aukioloaikoina.

Kuvassa olevat tiedot on luettavissa alla olevasta Avainten noutoajankohdat 2024 -Excel-taulukosta.

Jos vuokrasopimuksesi alkaa kesken kuukauden, voit hakea avaimet uuteen kotiin vuokrasopimuksen alkua edeltävänä arkipäivänä. Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin olemme auki klo 12–15. Tiistaisin ja torstaisin palvelemme avainasioissa vain ajanvarauksella. Varaa avainten noutoaika etukäteen soittamalla asiakaspalveluumme.

Jos saat meiltä viestin avainten hakemiseen liittyen, toimi viestissä olevien ohjeiden mukaan.

Avaimet uudiskohteeseen

Jos olet muuttamassa valmistumassa olevaan uudiskohteeseen, saat erillisen ohjeen avaintennouto- ja muuttoajankohdasta sähköpostilla noin kaksi viikkoa ennen vuokrasopimuksen alkamista.

Voiko avaimen saada etuajassa?

Jos edellinen asukas on muuttanut pois ja palauttanut avaimen etuajassa, voit saada avaimen vuokrasopimuksesi alkua edeltävänä arkipäivänä. Ole asiakaspalveluumme yhteydessä, jos haluat, että ilmoitamme sinulle mahdollisesti etuajassa palautuvasta avaimesta. Emme kuitenkaan voi ennakoida avaimien palautusajankohtaa, emmekä tiedustele sitä poismuuttavilta asukkailta.

Valtuuta toinen noutamaan avaimet puolestasi

Tee valtuutus kirjallisesti. Helpoimmalla pääset täyttämällä valmiin valtakirjapohjaamme. Myös toisenlaiset valtakirjat käyvät. Huolehdi kuitenkin siitä, että valtakirjasta löytyy:

  • Sinun koko nimesi, syntymäaikasi ja henkilötunnuksesi
  • Valtuutetun koko nimi, syntymäaika ja henkilötunnus
  • Allekirjoitus ja päiväys

Lähetä allekirjoitettu valtakirja etukäteen sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@hoas.fi tai anna se avainten hakijalle mukaan avainten noutoa varten. Avaimen hakijan tulee todistaa henkilöllisyytensä kuvallisella, virallisella henkilöllisyystodistuksella.

Alaikäinen ei voi tehdä valtakirjaa eikä häntä voi valtuuttaa asioimaan. Alaikäisen henkilön huoltaja voi kuitenkin hoitaa valtakirjan kirjoittamisen alaikäisen puolesta.

Lataa valtakirjapohja tästä:

Avaintenluovutussopimus

Avaintenluovutussopimuksella saat avaimet suoraan edelliseltä asukkaalta. Jos edellinen asukas on antanut luvan omien tietojensa luovuttamiseen, löydät hänen yhteystietonsa saamaltasi asuntotarjoukselta. Sovi suoraan poismuuttavan kanssa avaintenluovutuksesta ja täyttäkää yhdessä avaintenluovutussopimus.

Muista avaintenluovutussopimusta tehdessä:

  • Allekirjoittamalla avaintenluovutussopimuksen hyväksyt asunnon tai soluhuoneen siivoustason. Tee sopimus siis vasta nähtyäsi uuden kotisi.
  • Autopaikan avaimia tai pysäköintilupia ei voi luovuttaa uudelle asukkaalle, vaan ne täytyy tuoda Hoasin palvelukeskukseen. Älä ota näitä vastaan edelliseltä asukkaalta.
  • Säilytä kopio avaintenluovutussopimuksesta ja tulosta vuokrasopimuksen vahvistus. Näitä kannattaa kantaa mukana esim. lompakossa ennen vuokrasopimuksesi virallista alkua, niin pääset asuntoosi, vaikka unohtaisit avaimet sisälle. Jos unohdat avaimet sisälle, soita ovenavauspalveluun.

Lataa täytettävä avaintenluovutussopimus tästä:


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.