Hyppää sisältöön
Etusivu Asuvalle Avainten palauttaminen

Avainten palauttaminen

Avaimet tulee palauttaa viimeistään vuokrasopimuksen päättymispäivää seuraavana arkipäivänä klo 9. Jos muutat toiseen Hoas-asuntoon, palautus on klo 16 mennessä. Voit palauttaa avaimet aiemminkin.

Avainten palauttamiseen on kaksi vaihtoehtoa:

Avaimia ei tule missään tilanteessa lähettää postilla tai jättää poismuuttaessa asuntoon.

Palauttamalla avaimet ohjeidemme mukaisesti ja ajallaan, saat vakuutesi helpommin ja nopeammin takaisin. Jos avaimet hukkuvat tai palautat ne myöhässä, lukko on sarjoitettava uudelleen ja kulu veloitetaan sinulta korvausvastuuhinnastomme mukaisesti.

Avaimen palauttaminen palvelukeskukseen

Voit palauttaa avaimen itsellesi sopivana ajankohtana (kuitenkin viimeistään klo 9 vuokrasopimuksesi päättymistä seuraavana arkipäivänä) tuomalla sen suljetussa kirjekuoressa palvelukeskuksemme avaintenpalautuslaatikkoon.

Kirjoita kirjekuoren päälle selkeästi:

  • Oma nimesi
  • Poismuutto-osoite
  • Palautuspäivä
  • Oma allekirjoitus

Jätä kuori toimiston ulko-oven vasemmalla puolella olevaan postiluukkuun. Jos toimisto on auki, avaimen voi palauttaa sisällä olevaan valkoiseen postilaatikkoon.

Avaintenluovutussopimus

Voit luovuttaa avaimen uudelle asukkaalle avaintenluovutussopimuksella. Jos haluat luovuttaa avaimen suoraan uudelle asukkaalle, sopikaa ajoissa, miten ja milloin täytätte ja allekirjoitatte avaintenluovutussopimuksen.

Avaintenluovutussopimuksella et voi luovuttaa uudelle asukkaalle autopaikan avainta tai pysäköintilupaa. Palauta nämä aina palvelukeskukseemme.

Ennen vuokrasopimuksen päättymistä voit palauttaa avaintenluovutussopimuksen MyHoasissa (Lomakkeet > Lisää uusi lomake > Avaintenluovutussopimus). Täytä pyydetyt kohdat ja lataa liitteeksi täytetty ja allekirjoitettu avaintenluovutussopimus.

Avaintenluovutussopimuksen tulee olla toimitettuna Hoasille viimeistään vuokrasopimuksen päättymistä seuraavana arkipäivänä klo 9. Jos palautat avaintenluovutussopimuksen vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen, et voi palauttaa sitä MyHoasissa. Voit kuitenkin lähettää sopimuksen sähköpostilla asiakaspalveluumme tai toimittaa sen Hoasin toimistolle klo 9 mennessä. Jos olet muuttamassa Hoas-asunnosta toiseen Hoas-asuntoon, riittää, että palautat avaintenluovutussopimuksen klo 16 mennessä.

Jos avaintenluovutussopimusta ei toimiteta ajoissa, lukko saatetaan ehtiä sarjoittamaan uudelleen ja siitä aiheutuvat kulut veloitetaan sinulta korvausvastuuhinnastomme mukaisesti.

Lataa tästä täytettävä avaintenluovutussopimus:

Palauta kaikki saamasi avaimet

Palauta kaikki asuntoon, auton pysäköintiin tai kiinteistön tiloihin Hoasilta saamasi avaimet, lukot ja luvat samalla kerralla. Asunnon avaimen lisäksi sinulla saattaa olla hallussasi esimerkiksi soluhuoneen, autopaikan, jätteenkeräysjärjestelmän tai postilaatikon avain, kulkuavain, pysäköintilupa tai pesulakortti ja -lukko. Palauta kaikki avaimet, luvat ja lukot yhdessä asunnon avaimen kanssa.

Palauta asukastoimikunnalta saamasi avaimet, esimerkiksi kerhohuoneen avain, suoraan takaisin toimikunnalle.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.