Hyppää sisältöön
Etusivu Asuvalle Asukasneuvonta

Asumisneuvonta

Hoasin asumisneuvonta tarjoaa apua, neuvoja sekä ratkaisuja vuokra-asumisen haasteisiin.

Asumisneuvonnan toimintatapa

Asumisneuvonnan tarkoituksena on edesauttaa asukkaiden välistä kommunikaatiota. Usein ongelmatilanteet ovat ratkaistavissa keskustelemalla ja sopimalla. Suosittelemme osapuolia olemaan itse aktiivisia ratkaisun ja sovun löytämisessä.

On myös tilanteita, jolloin vuokranantajan tulee puuttua häiriöihin. Kirjallinen huomautus ja varoitus ovat viimeisiä keinoja, joilla vuokralaista kehotetaan muuttamaan toimintaansa. Varoituksen huomiotta jättäminen voi johtaa vuokrasopimuksen irtisanomiseen tai purkamiseen.

Riitatilanteet kämppiksen tai naapurin kanssa

Ole ensin itse aktiivinen asian ratkaisemisessa. Jos koet, että tarvitset meidän apuamme, sinun on hyvä kertoa tästä kämppiksellesi. Ole meihin yhteydessä, kun koet tarvitsevasi apua keskusteluyhteyden avaamisessa. Voit olla yhteydessä myös Naapuruussovittelun keskukseen, joka on keskustelussa mukana puolueettomana osapuolena.

Vierailijat asunnossa

Kumppanin, ystävien ja sukulaisten vierailut soluasunnossa ovat sallittuja. Suosittelemme sopimaan vierailuista kämppisten kanssa yhdessä etukäteen. Vuokrasopimuksessa mainitsemattomien henkilöiden pitkäaikainen majoittaminen asunnossa on kielletty.

Yhteistilojen siivoaminen

Kaikki asukkaat ovat velvollisia huolehtimaan yhteisistä tiloista. Sopikaa käytännössä, miten huolehditte säännöllisestä siivouksesta. Ennen kuin otat yhteyttä asumisneuvontaan huolehdi, että yhteiset siivoussäännöt on tehty ja kaikki asukkaat ovat tietoisia niistä. Yhteisasuminen edellyttää kompromisseja. Asukkailla saattaa olla erilaisia käsityksiä siisteydestä.

Naapurit ja hiljaisuusajat

Elämisen äänet kuuluvat kerrostaloasumiseen. Järjestysmääräyksien mukaan yörauha on ma-pe vastaisina öinä klo 22- 06. Lauantain, sunnuntain ja pyhien vastaisina öinä yörauha on klo 23-08. Häiritsevän melun tuottaminen on muulloinkin kiellettyä. Hiljaisuus kerrostaloasumisessa ei tarkoita äänettömyyttä. Normaalit elämisen äänet kuten lasten äänet ja keittiön käyttäminen on sallittua myös hiljaisuusaikoina.

Jos naapurista kuuluu häiritsevää ääntä, kannattaa keskustella asiasta naapurin kanssa. Ota yhteyttä Hoasin asumisneuvontaan, jos asiat eivät puhumalla ratkea. Ilmoitathan mistä asunnosta äänet kuuluvat ja millaisista äänistä on kysymys. Katso myös häiriöilmoitus.

Yhteydenotto asukasneuvontaan

Voit olla yhteydessä asukasneuvontaan MyHoasin kautta. Valitse viestin aiheeksi ”Asumisrauhan häirintä ja naapurisopu”.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.