Hyppää sisältöön
Etusivu Uutiset DNA:n vinkit sujuvaan etäopiskeluun

DNA:n vinkit sujuvaan etäopiskeluun

Opiskelu sujuu mukavasti, kun työvälineet ovat kunnossa ja itselle sopivat rutiinit hallussa. Tässä DNA:n vinkkejä, joilla voit varmistaa etäopiskelun onnistumisen ilman turhia hikikarpaloita.

1. Riittävä netin nopeus mahdollistaa sujuvan etäopiskelun

Nopea netti mahdollistaa sujuvan etäopiskelun, pätkimättömät etäluonnot ja suurien tiedostojen jakamisen nopeasti. 

DNA:n toimittama Hoasnet 200 Mbit/s sisältyy Hoas-asuntojen vuokraan ja nopeamman liittymän tilaaminen onnistuu Hoas-asukkaan etuhintaan osoitteessa www.dna.fi/hoas.

2. Huolehdi WiFi-modeemin ajantasaisuudesta

Teknologia kehittyy ja verkkoliikenne kasvaa nopeasti, eikä iäkäs WiFi-modeemi pysy kehityksen mukana. Jos käytössäsi on yli 4 vuotta vanha WiFi-modeemi, se kannattaa päästää eläkkeelle, jotta netti toimii käytössäsi olevalla nopeudella pätkimättä. Iäkkäille modeemeille ei tule enää tietoturvapäivityksiä, mikä tekee modeemistasi haavoittuvaisen verkkohyökkäykselle.

DNA huolehtii vanhan modeemisi tietoturvallisesta kierrättämisestä sekä uuden modeemin valinnasta, kun kipaiset DNA Kauppaan. Mikä parasta, DNA tarjoaa kuluttoman ja korottoman DNA Maksuajan DNA:n myymille modeemeille.

3. Nettiin yhdistetty laite vaikuttaa netin toimintaan

Saadun nettiyhteyden nopeuteen ja laatuun vaikuttaa myös nettiin yhdistetty laite. Esimerkiksi tietokoneen verkkokortti ei välttämättä tue kaikkia saatavilla olevia nopeuksia tai se itsessään toimii hitaasti. 
DNA suosittelee parhaan nopeuden ja toimintavarmuuden varmistamiseksi laitteen yhdistämistä ethernet-johdolla, mikäli se on mahdollista. Lisää vinkkejä saat osoitteessa www.dna.fi/tuki-netti.

4. Varmista turvallinen netin käyttö

Suojaa kotisi WiFi-verkko aina salasanalla, jotta ulkopuoliset eivät voi käyttää nettiyhteyttäsi väärin. Jos käytät julkista WiFiä esimerkiksi kahvilassa, suojaa yhteytesi ja yksityisyytesi VPN-palvelulla. Laitteet kannattaa aina suojata virusturvalla. Lisää tietoturvavinkkejä saat osoitteessa www.dna.fi/netin-digiturvaa.

5. Mukana kulkeva netti tekee netin käytöstä turvallista

Kun opiskelet esimerkiksi kahvilassa, avoimen WiFin sijaan on turvallisempaa käyttää mobiilinettiä, joka sujahtaa näppärästi sim-korttipaikalliseen läppäriin tai mukana kulkevaan DNA Matkamokkulaan. Saat tarjouksen DNA:n mobiilinettiliittymästä, kun syötät osoitteesi osoitteessa www.dna.fi/nettimukaan.

Netin jakamista puhelimesta ei suositella jatkuvaan käyttöön, sillä se lyhentää puhelimen käyttöikää ja saattaa rikkoa puhelimen akun.

Muista tauot ja palautuminen!

Opiskeluun saattaa helposti uppoutua liiankin hyvin, kunhan ensin pääsee vauhtiin. Huolehdi siis siitä, että pidät riittävästi taukoja ja palaudut myös päivän aikana. Päivän päätteeksi kannattaa tehdä jotain kivaa, mikä vie ajatukset muualle ja nenän pois ruudusta.

Kaipaako liittymäsi, laitteesi tai tietoturvasi päivitystä?

DNA auttaa laittamaan tarpeisiin sopivat liittymät, laitteet ja tietoturvan kuntoon. Piipahda DNA Kaupassa, soita DNA Myyntipalveluun 0800 550 044 tai avaa chat DNA Nettikaupassa.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.