Hyppää sisältöön
Etusivu Uutiset Asunnon ilme uusiksi alle kahdessa viikossa

Asunnon ilme uusiksi alle kahdessa viikossa

Viihtyvyyskorjauksilla parannetaan asukasviihtyvyyttä. Korjauksia tehdään Hoasilla kiinteistöihin, jotka ovat teknisesti täysin kunnossa, mutta yleisilmeeltään hieman väsähtäneen näköisiä. Remontilla asunnoista tehdään asukkaille toimivia, nykyaikaisia ja viihtyisiä mahdollisimman pienellä asumishaitalla.

Keittiö, kylpyhuone ja lattiat uusiksi

Hoas Hietapellontien asunnoista uusittiin kylpyhuoneet, keittiöt ja lattiat. Kaikki seitsemässä työpäivässä, asukkaan asunnossa asuessa.

Hietapellontien asuntojen kylpyhuoneet saivat kokonaan uuden ilmeen: tilat laatoitettiin ja kylpyhuonekalusteet uusittiin. Muodonmuutos koettiin myös keittiössä. Keittiökalusteet vaihdettiin runkoja myöten, välitilat laatoitettiin uudelleen, valaistus päivitettiin ja uunit ja jääkaapit vaihdettiin. Asunnon vaatekaapit kunnostettiin ja vanhat muovimatot vaihdettiin tyylikkäisiin vinyylilankkuihin.

Uutta ilmettä koko kiinteistölle

Remontin yhteydessä uusittiin myös asukkaiden yhteiskäytössä olevat tilat. Saunat ja kylpytilat remontoitiin kokonaan ja kerhotila sisustettiin viihtyisiksi. Näin koko kiinteistön ilme piristyi yhteensä vain neljä kuukautta kestäneissä korjaustöissä.

Asukkaat voivat asua kodeissaan koko remontin ajan

Asukkaiden ei tarvitse muuttaa asunnostaan pois viihtyvyyskorjauksen ajaksi. Remontin asuntokohtainen kesto suunnitellaan kiinteistöittäin remontin sisällön mukaan. Hietapellontiellä yhden asunnon remontti tehtiin kokonaisuudessaan seitsemässä päivässä.

”Viihtyvyyskorjaus on pitkälle hiottu korjausmalli, jota olemme systemaattisesti kehittäneet ja jalostaneet. Mallia käytetään nykyään myös Asokodeilla sekä Espoon asunnoilla. Myös heillä koetaan, että se on hyvä tapa tehdä välikorjaus ja parantaa asuntojen viihtyvyyttä.”, kertoo projektipäällikkö Laura Pääkkönen.

Remontin ajaksi asukkaat pakkaavat osan tavaroistaan Hoasin tarjoamiin pahvilaatikoihin. Työt sujuvat jouheasti kun asukas on töiden ajan pois asunnolta. Kun työt ovat päivän osalta valmiit ja asunto laitettu takaisin asumiskuntoon, saa asukas viestin ja hän voi palata kotiinsa.

Koska Hietapellontiellä myös asuntojen kylpyhuoneet uudistettiin täysin, järjestettiin asukkaiden käyttöön asunnon remontin ajaksi väliaikaiset saniteettitilat.

Vuokrahyvitystä asukkaille

Asukkaat saivat vuokrahyvitystä sekä kylpyhuoneremontista aiheutuneesta haitasta että remontinaikaisesta sähkönkäytöstä – mikäli sähkö ei valmiiksi kuulunut vuokrasopimukseen.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.