Hyppää sisältöön
Etusivu Uutiset Kun saavut Suomeen ulkomailta

Kun saavut Suomeen ulkomailta

Tällä hetkellä ulkomaalaiset opiskelijat voivat saapua Suomeen opiskelemaan. Suomalaisilla on puolestaan aina perustuslaillinen oikeus palata kotimaahansa. Seuraa ja noudata viranomaisten antamia ohjeita koronavirukseen liittyen. Ohjeistukset antaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Karanteeni

Jos saavut Suomeen maasta, joiden kohdalla matkustusrajoitukset jatkuvat, sinun suositellaan olevan 14 vuorokauden ajan Suomeen saapumisen jälkeen omaehtoisessa karanteenissa. Ohjeet oma-ehtoiseen karanteeniin THL:n sivuilla

Käytä kasvomaskia

Kasvomaskin käyttöä suositellaan Suomeen saapuville matkustajille heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin. Jos poikkeat Hoasin toimistolla hakemassa avaimet asuntoosi kotimatkalla, käytä maskia.

Soluasuminen

Voit olla karanteenissa soluasunnossasi. Muista hyvä käsihygienia, aivasta ja niistä nenäliinaan, pidä tarvittavat turvavälit. Hakeudu koronatestiin, jos sinulla on pienikin epäilys tartunnasta. 

Sovi karanteeniarjen käytännöistä asunnossa yhdessä kämppisten kanssa. 

Viralliset tietolähteet

Kaikissa Hoasilla asumiseen liittyvissä asioissa sinuaa auttaa Asumispalvelut puh. 09 5499 00


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.