Hyppää sisältöön
Etusivu Hakevalle Asumisoikeuden siirto

Kiireellinen asunnon vaihto

Jos asut Hoasilla ja sinulla on kiire vaihtaa asuntoa perheenlisäyksen tai eron vuoksi, pyrimme löytämään sinulle uuden asunnon nopeasti.

Vaihtoasuntoa tarjotaan aina asuntotilanteen mukaan, eivätkä asunnon sijainti tai asuntotyyppi eivät välttämättä vastaa hakemuksella esittämiäsi toiveita.

Kiireellisessä asunnon vaihtotarpeessa täytä asuntohakemus ja valitse asunnon hakemisen syyksi:

  • Asun jo Hoasilla ja minulle on tullut ero
  • Asun jo Hoasilla ja odotan perheenlisäystä

Liitä hakemuksen liitteeksi todistus hakemisen perusteista. Alla on kerrottu, mikä todistus tarvitaan tietyssä tilanteessa.

Kiireellisyyden perusteella voimme tehdä sinulle yhden asuntotarjouksen. Jos et hyväksy tarjottua asuntoa, voit jatkaa asunnon hakemista muulla, ei-kiireellisellä syyllä.

Aiemmin kiireellisestä asunnon vaihdosta on ollut nimeltään asumisoikeuden siirto. Asumisoikeuden siirto tarkoittaa samaa asiaa kuin kiireellinen asunnonvaihto.

Avio- tai avoero

Avio- tai avoero on syy kiireelliselle asunnonvaihtotarpeelle. Avio- tai avoeron kohdalla asuntohakemukselle ei tarvitse liittää erillistä todistusta hakemisen perusteista. Molempien vuokrasopimuksen allekirjoittaneiden on irtisanottava vuokrasopimus omalta osaltaan, ellei toinen osapuoli halua jäädä asumaan asuntoon vuokranantajan irtisanomisajalle. Tässä tapauksessa asuntoon jäävä osapuoli ei irtisano itse asuntoa.

Perheenlisäys

Raskaus on syy kiireelliselle asunnonvaihtotarpeelle. Voit jättää asuntohakemuksen heti kun raskaus on todettu. Emme välttämättä pysty tarjoamaan asuntoa ennen laskettua aikaa.

Jos haet asunnon vaihtoa kiireellisesti perheenlisäyksen takia, lisää asuntohakemuksen liitteeksi raskaustodistus, johon on merkitty laskettu aika.

Muut syyt

Muut syyt eivät oikeuta kiireelliseen asunnonvaihtoon. Jos lähdet esimerkiksi ase- tai siviilipalvelukseen, opiskeluvaihtoon tai työharjoitteluun pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, voit pitää asuntosi ja maksaa vuokraa tavalliseen tapaan, tai halutessasi jälleenvuokrata asunnon.

Tarjoamme vain yhtä asuntoa kiireellisyyden perusteella

Jos haet kiireellistä asunnonvaihtoa, tarjoamme sinulle vain yhtä asuntoa. Voi olla, että hakemuksella esitettyjä toiveita asuntotyypistä tai sijainnista ei voida täyttää. Jos haet vain tietyn tyyppistä asuntoa tai asuntoa tarkasta sijainnista, vaihda asunnon hakemisen syyksi jokin muu kuin ase- tai siviilipalvelus, avio- tai avoero tai perheenlisäys.

Jos et ota tarjoamaamme asuntoa vastaan, voit jatkaa asunnon hakemista jollain muulla syyllä. Käy päivittämässä asuntohakemukseesi asunnon hakemisen syyksi jokin muu kuin avio- tai avoero tai perheenlisäys. Kun asunnon hakemisen syy ei ole kumpikaan näistä, et ole etusijalla muihin hakijoihin nähden emmekä me voi taata asuntotarjousta.

Asunnon hakeminen ei päätä sopimustasi

Nykyinen vuokrasopimuksesi ei pääty itsestään vaan sinun on huolehdittava sen irtisanomisesta itse. Vuokrasopimus irtisanotaan täyttämällä irtisanomislomake.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.