Hyppää sisältöön
Etusivu Uutiset Hae Hoas hostiksi – yksi paikka avoinna vielä Pasilassa – hakuaika päättyy 14.6.!

Hae Hoas hostiksi – yksi paikka avoinna vielä Pasilassa – hakuaika päättyy 14.6.!

Joka lukuvuosi lähes tuhat kansainvälistä vaihto-opiskelijaa majoittuu Hoas-kodeissa. Pasilan ja Kannelmäen kiinteistöillä asuu vaihto-opiskelijoiden tukena Hoas hostit, jotka neuvovat, luovat asumisviihtyvyyttä ja järjestävät tapahtumia vaihtareille.

Hae nyt Hoas hostiksi ja tule luomaan lukuvuoden 2024–2025 helpointa ja mukavinta vaihtariasumista!

Mitä? Hoas host – vaihtareiden oma asumisen tutor
Milloin? 1.8.2024–31.5.2025
Missä? Pasila (Junailijankuja) tai Kannelmäki (Kitarakuja, Klaneettitie)

Millaista on olla Hoas host?

Hoas hostina työskentelet yhdessä toisen hostin kanssa parina Pasilassa tai Kannelmäessä. Ylläpidät asumisviihtyvyyttä, tuet ja neuvot vaihtareita asumiseen liittyvissä arkisissa pulmissa, järjestät tervetulo- ja läksiäistapahtumat sekä kerran kuukaudessa yhteistä tekemistä, esimerkiksi peli-illan tai yhteisen kokkailun muodossa. Lisäksi hallinnoit kohteen yhteistilojen varauksia ja avaimia.

Voitte parisi kanssa tehdä toiminnasta omannäköistä ja kehittää sitä suuntaan, jonka näette tukevan oman talonne vaihtareita parhaalla tavalla. Tukenanne on Hoasin vaihtaritiimi, jolta voi kysyä apua kiperissä tilanteissa.

Kuka voi hakea Hoas hostiksi?

Voit hakea Hoas hostiksi, jos olet tutkinto-opiskelija pääkaupunkiseudun oppilaitoksessa ja olet valmis käyttämään noin 20–25 tuntia kuukaudessa hostin tehtäviin. Eniten hostia tarvitaan sisään- ja poismuuttoaikoina eli lukukausien alussa ja lopussa on hyvä varata aikaa hostina toimimiseen. Tunnet pääkaupunkiseutua hyvin ja osaat neuvoa vaihtareita sujuvasti englannin kielellä. Toivomme, että olet kiinnostunut kansainvälisyydestä, tartut toimeen oma-aloitteisesti ja sinulla on hyvät organisointitaidot.

Miksi kannattaa hakea?

Hoas hostina saat kokemusta kansainvälisestä työskentelyilmapiiristä ja tapahtumien järjestämisestä sekä pääset tutustumaan eri puolilta maailmaa tuleviin ihmisiin. Lisäksi varaamme hostille majoituksen kohteesta, mutta vuokran maksat itse. Korvauksena hostina toimimisesta maksamme 300 euroa kuukaudessa.

Näin haet:

Kuvaa itsestäsi lyhyt videohakemus (1-10 min), jossa vastaat englanniksi näihin kysymyksiin:

  • Who are you? Tell shortly about yourself.
  • What would make you an excellent Hoas host?
  • What would you do if an exchange student comes to you and tells that they don’t get along with roommates or neighbours?
  • What expectations do you have if you are chosen as Hoas host?

Lähetä videohakemus ja kirjallinen CV mahdollisimman pian osoitteeseen exchangestudents@hoas.fi. Hakuaika päättyy 14.6. ja haastattelemme hakijoita jo hakuaikana. Laita sähköpostin otsikkokenttään Hoas host haku 2024 [oma nimesi].

Apua videohakemuksen lähettämiseen? Tutustu ohjeisiin liitteiden lähettämisestä esim. Gmailissa tai Outlookissa. Voit myös ladata videosi johonkin palveluun ja jakaa sen linkkinä sähköpostissa, esimerkiksi tekemällä YouTube-videosta yksityisen tai piilotetun.


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.