Hyppää sisältöön
Etusivu Uutiset DNA:n vinkit sujuvaan etäopiskeluun

DNA:n vinkit sujuvaan etäopiskeluun

Syksy on saapunut ja edessä tiukka opiskeluputki? Kouluhommat sujuvat mukavasti, kun työvälineet ovat kunnossa ja itselle sopivat rutiinit hallussa. Tässä DNA:n vinkkejä, joilla voit varmistaa etäopiskelun onnistumisen ilman turhia hikikarpaloita.

1. Riittävä netin nopeus mahdollistaa sujuvan etäopiskelun

Nopea netti mahdollistaa sujuvan etäopiskelun, pätkimättömät luennot ja suurien tiedostojen jakamisen nopeasti.

DNA:n toimittama Hoasnet 200 Mbit/s sisältyy Hoas-asuntojen vuokraan ja on heti käytössäsi.

2. Huolehdi WiFi-modeemin ajantasaisuudesta

Teknologia kehittyy ja verkkoliikenne kasvaa nopeasti, eikä iäkäs WiFi-modeemi pysy kehityksen mukana. Jos käytössäsi on yli 4 vuotta vanha WiFi-modeemi, se kannattaa päästää eläkkeelle, jotta netti toimii pätkimättä.

DNA huolehtii vanhan modeemisi tietoturvallisesta kierrättämisestä sekä uuden modeemin valinnasta, kun kipaiset DNA Kauppaan. Mikä parasta, DNA tarjoaa kuluttoman ja korottoman DNA Maksuajan DNA:n myymille modeemeille. Sinua lähimmän DNA Kaupan löydät täältä www.dna.fi/kaupat

3. Kokeile erilaisia ympäristöjä

Löydä itsellesi sopiva tila erilaisille tehtäville. Kokeile erilaisia tiloja opiskelupaikassasi, vaihda paikkaa kotona ja käy välillä mökillä tai vaikkapa kahvilassa, silloin kun siihen on mahdollisuus.

Eri ihmisille ja erilaisille tehtäville sopii erilainen ympäristö, ja välillä vaihtelu auttaa keskittymään. Kuulokkeista ja taustamusiikista voi myös joskus olla apua.

4. Mukana kulkeva netti tekee netin käytöstä turvallista

Kun opiskelet esimerkiksi kahvilassa, avoimen WiFin sijaan on turvallisempaa käyttää mobiilinettiä, joka sujahtaa näppärästi sim-korttipaikalliseen läppäriin tai mukana kulkevaan DNA Matkamokkulaan. Saat tarjouksen DNA:n mobiilinettiliittymästä, kun syötät kotisi tiedot osoitteessa www.dna.fi/nettimukaan.

Netin jakamista puhelimesta ei suositella jatkuvaan käyttöön, sillä se lyhentää puhelimen käyttöikää ja saattaa rikkoa puhelimen akun. Jos käytät julkista WiFiä, suojaa yhteytesi ja yksityisyytesi VPN-palvelulla.

5. Minimoi häiriötekijät ja muista pitää taukoja!

Opiskelemiseen on vaikea keskittyä, jos ilmoituksia puskee puhelimeen ja koneelle erilaisista some- ja pikaviestipalveluista. Kun tarvitsee keskittyä, sulje pikaviestiohjelmat ja laita älä häiritse -tila päälle.

Opiskeluun saattaa helposti uppoutua liiankin syvälle, kun pääsee kunnolla vauhtiin. Huolehdi siis siitä, että pidät riittävästi taukoja ja palaudut myös päivän aikana. Päivän päätteeksi kannattaa tehdä jotain kivaa, mikä vie ajatukset muualle ja nenän pois ruudusta.

Kaipaako liittymäsi, laitteesi tai tietoturvasi päivitystä?

DNA auttaa laittamaan tarpeisiin sopivat liittymät, laitteet ja tietoturvan kuntoon. Piipahda DNA Kaupassa, soita DNA Myyntipalveluun 0800 550 044 tai avaa chat DNA Nettikaupassa.

Tarjous Hoas-asukkaille

Hoas-asukkaana saat nyt DNA Rajaton 5G 400M -liittymän opiskelijaystävälliseen erikoishintaan 32,99 €/kk/12 kk (normaalihinta ilman opiskelijaetua 37,35 €/kk). Kaupan päälle saat 75 € Etukoodin DNA:lle, jonka voi käyttää DNA Kaupoissa ja DNA:n verkkokaupassa.

Lue lisää tarjouksesta DNA:n sivuilta


Sinulla näyttäisi olevan mainosten estäjä päällä (esim. Ad Block).

Jotta voisimme taata että sivusto toimii oikein, suosittelemme laajennuksen ottamista pois päältä.