Hoppa till innehållet
Framsida Nyheter Nu kan man ansöka om bostad igen

Nu kan man ansöka om bostad igen

Nu kan Hoas ta emot bostadsansökningar igen. Förnyelsen av Hoas system för bostadsansökan är på god väg och nu kan vi ta emot ansökningar igen.

Alla ska lämna ny ansökan

Reformen innebär inte att bostadsansökningarna automatiskt överförs från det gamla systemet till det nya. Alla sökande måste därför lämna in en ny bostadsansökan. Eftersom de som söker en etta redan länge kan ha väntat på bostad beaktar vi inlämningsdatum för den ursprungliga ansökningen om en etta också för den nya ansökningen. Om du vill att inlämningsdatumet beaktas ska du fylla i din nya bostadsansökan före 6.3.2023 kl. 12.

Uppdatering av ansökan

Du kan uppdatera din ansökan, bifoga bilagor, förlänga giltighetstiden för ansökningen eller återta din bostadsansökan på bostadssökarens elektroniska tjänster. När du använder dig av tjänsten för första gången ber vi att du registrerar dig.

Bostadserbjudanden per mejl

När vi har hittat en bostad som motsvarar dina önskemål mejlar vi dig med ett bostadserbjudande och anvisningar om hur du betalar garantihyran. Däremot ska du acceptera eller avvisa erbjudandet pä  bostadssökarens elektroniska tjänster.


Det ser ut att du har ad blocker aktiverad.

För att garantera korrekta funktioner på sajten, vi rekommenderar att deaktivera ad blocker.