Hoppa till innehållet
Framsida Hoas En trygg första bostad för en ung person

En trygg första bostad för en ung person

Helsingforsregionens studentbostadsstiftelse Hoas är en allmännyttig stiftelse som grundades år 1969 för att underlätta bostadssituationen för studerande i huvudstadsregionen. Med i Hoas verksamhet är studentkårerna vid Helsingfors universitet och Aalto-universitetet samt tio andra studentkårer och yrkeshögskolors elevkårer.

Trygg och pålitlig

Hoas grundades av studerande, för studerande. Vi har i över 50 års tid erbjudit studerande hem och minnesvärda upplevelser som en del av ett viktigt livsskede.

Vi är en pålitlig, väletablerad och jämlik aktör, styrd av stiftelsens regler och det statliga ämbetsverket Ara. Vi erbjuder mångsidigt stöd vad gäller boende, med omfattande fastighetsunderhåll, professionell kundtjänst och kompetent hyresgästrådgivning.

Stöd och råd av Hoas

Vi erbjuder hjälp och stöd på ett mycket mer mångsidigt sätt än de flesta andra hyresvärdar. Vi specialiserar oss specifikt på studentbostäder, så vi känner vår målgrupp väl och tar i all vår verksamhet hänsyn till dess speciella behov. Vi erbjuder råd gällande boende, hemmets underhåll, hyresbetalning, byte av bostad, hyresgästernas gemensamma verksamhet och många andra frågor.

Andra studerande som grannar, nära till stöd

Att flytta för att bo på egen hand kan första gången kännas spännande, inspirerande, underbart, konstigt och kanske till och med lite skrämmande. Hyresgästerna bildar en gemenskap man kan identifiera sig med och som erbjuder stöd till en person som håller på att bli självständig.

Ett rum i en delad bostad passar då man lär sig bli självständig

Ett rum i en delad bostad är ett bra alternativ för en studerande som precis ska inleda sina studier eller flyttar till en ny stad. Förutom att bostaden är förmånlig är det bästa att man inte behöver försöka klara allt ensam. Med rumskamraterna kan du dela glädjeämnen, sorger, förundran, städturer, matlagningstips för en studentbudget och kostnaden för en ny kaffebryggare eller mikrovågsugn.

Förmånliga hyror

Hoas strävar inte efter vinst, så hyrorna kan hållas låga. Hyresbeloppet bestäms på ett sådant sätt att intäkterna från dem kan användas för att idka hyresverksamhet, fastighetsunderhåll, renovering och nybyggnation. Våra hyror är i genomsnitt 35 procent billigare än marknadspriset.

Vi erbjuder så mycket mer än enbart boende

Hyresgästerna i våra studentbostäder åtnjuter många kostnadsfria tjänster som underlättar boendet och aktiv understödd boendeverksamhet, som fritt kan utvecklas tillsammans med grannar.


Det ser ut att du har ad blocker aktiverad.

För att garantera korrekta funktioner på sajten, vi rekommenderar att deaktivera ad blocker.